Seime oficialiai įsteigtos frakcijos

Išrinkus Seimo vadovą posėdžiui pradėjo pirmininkauti Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis. Posėdžio pirmininkas pakvietė Seimo frakcijų atstovus, kad paskelbtų apie frakcijų sudarymą ir atstovų į Seniūnų sueigą paskyrimą.

Seime oficialiai įsteigtos frakcijos<br>T.Bauro nuotr.
Seime oficialiai įsteigtos frakcijos<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2016, 9:12 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 10:54 PM

Seimo narys Ramūnas Karbauskis perskaitė pareiškimą dėl Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos įsteigimo. Šios frakcijos seniūnu išrinktas Seimo narys Ramūnas Karbauskis, pavaduotojomis – Seimo narės Greta Kildišienė ir Aušrinė Norkienė. Į Seniūnų sueigą taip pat delegavo Seimo narius Agnę Širinskienę, Povilą Urbšį ir Dainių Gaižauską.

Seimo narė Irena Šiaulienė perskaitė pareiškimą dėl Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos įsteigimo. Šios frakcijos seniūne išrinkta Seimo narė Irena Šiaulienė, pavaduotojais – Seimo nariai Juozas Olekas ir Valentinas Bukauskas.

Seimo narys Gabrielius Landsbergis perskaitė pareiškimą dėl Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos įsteigimo. Šios frakcijos seniūnu išrinktas Seimo narys Gabrielius Landsbergis, seniūno pavaduotojais – Seimo nariai Irena Degutienė, Jurgis Razma, Agnė Bilotaitė, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė. Ši frakcija taip pat pasiskelbė opozicine frakcija.

Seimo narė Aušrinė Armonaitė perskaitė pareiškimą dėl Liberalų sąjūdžio frakcijos įsteigimo. Frakcijos seniūnu išrinktas Seimo narys Eugenijus Gentvilas, seniūno pavaduotoju – Seimo narys Gintaras Steponavičius. Ši frakcija taip pat pasiskelbė opozicine frakcija.

Seimo narė Rita Tamašūnienė perskaitė pareiškimą dėl Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos įsteigimo. Frakcijos seniūne išrinkta Seimo narė Rita Tamašūnienė, pavaduotoja – Seimo narė Vanda Kravčionok. Ši frakcija taip pat pasiskelbė valdančiai daugumai nepriklausančia frakcija.

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis perskaitė pareiškimą dėl frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ įsteigimo. Šios frakcijos seniūnu išrinktas Seimo narys Remigijus Žemaitaitis, seniūno pavaduotojais – Seimo nariai Kęstutis Bartkevičius ir Rimas Andrikis. Ši frakcija taip pat pasiskelbė opozicine frakcija.

Seimo narys Linas Balsys perskaitė pareiškimą dėl Mišrios Seimo narių grupės įkūrimo. Seniūnu išrinktas Seimo narys Linas Balsys, pavaduotoja – Aušra Maldeikienė.

Seimo narys Ramūnas Karbauskis paskelbė deklaraciją dėl koalicijos steigimo, pagal kurią 78 Seimo nariai, priklausantys Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos ir Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijoms, jungiasi į koaliciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.