V. Baltraitienė ir J. Milius nesupainiojo interesų, kai dalyvavo vakarienėje Panevėžyje

Žemės ūkio ministrė Virginija

V.Baltraitienė ir J.Milius nesupainiojo interesų, kai dalyvavo vakarienėje Panevėžyje<br>D. Umbraso nuotr.
V.Baltraitienė ir J.Milius nesupainiojo interesų, kai dalyvavo vakarienėje Panevėžyje<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-16 11:03, atnaujinta 2017-04-17 19:59

„Žėmės ūkio ministrė V.Baltraitienė ir buvęs Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius, dalyvaudami šių metų liepos 27 dieną Panevėžio rajone vykusiame neformaliame susitikime, Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo nepažeidė“, – BNS sakė komisijos atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė. 

„Komisija nenustatė faktų, kad dalyvaudami neformaliame susitikime V.Baltraitienė ar J.Milius būtų siekę naudos sau ar sau artimiems asmenims. Tyrimo metu nebuvo nustatyta duomenų, galinčių pagrįsti tiesioginį, akivaizdų V.Baltraitienės, J.Miliaus ar jiems artimų asmenų privatų suinteresuotumą, susijusį su V.Kantausku, P.Dailide ar jų verslo interesais“, – pridūrė ji. 

Pasak E.Ivanauskaitės, VTEK pateikė rekomendaciją žemės ūkio ministrei, siūlydama ateityje vengti interesų konflikto regimybės ir elgtis taip, kad jos elgesys nekeltų abejonių bei atidžiau informuoti apie savo susitikimus. 

Jos teigimu, komisija taip pat pasigedo Žemės ūkio ministerijos atstovų atidumo ir kontrolės derinant vakarienės – medžioklės dalyvių sąrašą, todėl visuomenei kilo pagrįstų įtarimų dėl galimų interesų konfliktų. 

Klausimų apie medžioklės aplinkybes kilo žemės ūkio ministrei pateikus kelias versijas dėl jos organizavimo. Ji yra viešai svarsčiusi, kad šią medžioklę organizavo iš pareigų atleistas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas J.Milius, vėliau teigė, jog tai buvo verslininkas, „Dojus Agro“ vadovas P.Dailidė ir Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Valdemaras Kontautas. 

Renginyje Panevėžio rajone dalyvavo V.Baltraitienė, jos sutuoktinis ir sūnus, J.Milius, P.Dailidė, bendrovės „Biovela Group“ vadovas V.Kantauskas ir Latvijos žemės ūkio ministerijos delegacija kartu su ministru ir Latvijos veterinarijos tarnybos vadovu. 

Taip pat kilo neaiškumų, kas į vakarienę ir medžioklę pakvietė verslininkus. V.Baltraitienė iš pradžių aiškino, kad verslininkus į renginį pakvietė Latvijos žemės ūkio ministras Janis Dūklavas, pastarasis tai griežtai neigė. Vėliau J.Milius teigė, kad verslininkai į pasibuvimą atvyko vienam iš jų padėjus suorganizuoti medžioklę.   

Latvijos veterinarijos tarnyba praėjusią savaitę paskelbė radę bendrovės „Biovela“ dešroje E.coli (žarninių lazdelių) bakterijų, galinčių sukelti viduriavimą. Įmonė iš Latvijos prekybos tinklų atšaukia produkciją, kurioje rasta bakterijų. 

Tuo metu Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnyba tiria, ar šių bakterijų yra ir kitoje įmonės produkcijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.