Daugiavaikiai Seimo tėvai kūdikių į posėdžius nesineš

Neretai vos porą vaikų šeimoje auginantys tėvai sako, kad sunku viską spėti, o jei vaikų namuose ne du, o kur kas daugiau ir darbas ne kokioje nors paprastoje įmonėje, o Seime? Po rinkimų į Seimą žengė būrys politikos naujokų, tarp kurių nemažai itin gausią šeimą turinčių politikų.

Naujos kadencijos Seime – nemažai daugiavaikių tėvų.<br>T.Bauro nuotr.
Naujos kadencijos Seime – nemažai daugiavaikių tėvų.<br>T.Bauro nuotr.
K.Smirnovas dar nežino, ar šeimą atsiveš į Vilnių.<br>T.Bauro nuotr.
K.Smirnovas dar nežino, ar šeimą atsiveš į Vilnių.<br>T.Bauro nuotr.
A.Stančikas džiaugiasi didele šeima.<br>T.Bauro nuotr.
A.Stančikas džiaugiasi didele šeima.<br>T.Bauro nuotr.
„Šeima išleido, pabučiavo ir sakė – važiuok, ką jau čia dabar“, – sakė K.Pūkas.<br>T.Bauro nuotr.
„Šeima išleido, pabučiavo ir sakė – važiuok, ką jau čia dabar“, – sakė K.Pūkas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2016-11-17 18:40, atnaujinta 2017-04-17 16:44

Neabejotinai turtingiausias Seimo tėtis – 11 vaikų auginantis Andriejus Stančikas, kuris į parlamentą buvo išrinktas su Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjunga, teigė, kad su šeima atsisveikinti ir išvykti į sostinę nebuvo sunku.

„Niekur šeima nedingo, ji buvo ir yra. Pastaruosius penkerius metus dirbau Žemės ūkio rūmų pirmininku, tad ir atotrūkis tam tikras buvo visą šį laikotarpį, tik pasikeitė miestas – vietoj Kauno dabar būsiu Vilniuje“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad veikiausiai pirmoji pokyčius pajus politiko žmona.

A.Stančikas: „Laiku investavau, dabar galiu džiaugtis“

Kalbėdamas apie laukiantį itin intensyvų ketverių metų kadencijos laikotarpį pašnekovas sakė: „Gal tai ir palies pačius mažiausius, kurie nors nėra jau tokie maži – jauniausiam tuoj bus penkiolika metų, jiems tėtis taip pat svarbus ir norėtų jį matyti dažniau. Tiesa, gyvenimas taip jau susiklostė, kad jie turėjo įprasti.“

A.Stančikas džiaugėsi, kad šeši jo vaikai jau yra baigę studijas ir sėkmingai dirba, kiti – studentai, o jauniausias sūnus dar mokosi mokykloje. Paklaustas, koks jausmas būti pačiu turtingiausiu tėčiu Seime, daugiavaikis tėvas sakė: „To nesureikšminu, esu toks kaip ir kiti tėčiai. Pats juokauju, kad kažkada investavau ir galiu džiaugtis.

Šiandien džiaugiuosi savo šeima, mano vaikai žino, kiek kainuoja duona, ir jie kabinasi į gyvenimą, nemato tokių problemų, kaip kad mėgstama skųstis, kad nėra darbo ar pajamų. Mano vaikai patys kuria, dirba, ieško problemų sprendimo būdų ir juos randa.“

Anot pašnekovo, būtina siekti, kad Lietuvos šeimos gausėtų, ir prie to privalo prisidėti ir naujos kadencijos Seimas. „Tauta mūsų nedidelė, turime keisti demografinę padėtį, nors sakoma, kad visa Europa sensta, bet kai kurioms šalims gal tai nėra taip jautru kaip mums“, – teigė jis.

Devynių vaikų tėvas K.Pūkas: „Aš – pavyzdys“

Devynių vaikų tėvas „Tvarkos ir teisingumo“ partijos narys Kęstutis Pūkas neslėpė, kad Seime teko lankytis ir anksčiau, tad labiausiai pirmąją darbo dieną dėmesį ketina sutelkti į laukiančius darbus.

„Šeima išleido, pabučiavo ir sakė – važiuok, ką jau čia dabar. Į darbą Seime planuoju kasdien važinėti, gal bus tokių situacijų, kai reikės likti ir nakvoti. Štai ir šiandien buvau perspėtas, kad ten galiu užtrukti iki vėlumos“, – sakė politikas ir pridūrė, kad pats planuoja apsistoti Seimo viešbutyje, bet su šeima persikelti į sostinę neketina.

Į klausimą, ar kaip daugiavaikis tėvas ketina itin aktyviai domėtis socialinės politikos klausimais, pašnekovas atsakė: „Taip, kaip daugiavaikės mamos, taip ir daugiavaikiai tėčiai turėtų būti pagerbti. Nekalbu apie kokias nors išmokas, bet Lietuvai reikia vaikų. Kai kalbame apie demografinę padėtį, aš galiu būti pavyzdys“, – kalbėjo K.Pūkas.

K.Smirnovas neapsisprendė, kur gyvens šeima

Per rinkimus vienmandatėje Vilkaviškio apygardoje įveikęs socialdemokratą Algirdą Butkevičių į Seimą išrinktas Kęstutis Smirnovas augina penkis vaikus.

„Į Vilnių atvykau vakar, su šeima atsisveikinti buvo sunku, širdį suspaudė, bet ateityje, tikiuosi, jie gyvens su manimi. Juk vaikams būna atostogos ir pats grįšiu į Šakius“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad vyriausiai atžalai jau dvidešimt metų, o jauniausiai – vos metai ir trys mėnesiai.

Pašnekovas pripažino, kad su žmona apsvarstė ne vieną variantą, ką gausiai šeimai reikės daryti, kai šeimos galva pradės darbuotis Seime.

„Svarstėme įvairius variantus, ar persikelti visiems, ar bandyti kurį laiką atskirai gyventi. Turime apsiprasti su situacija, matysime, kokį Seimo viešbutį pavyks gauti, kokios bus sąlygos, svarbu pasirūpinti darželiais, vaikų užimtumu, tad šiuos klausimus spręsime“, – kalbėjo jis.

Kai žinoma aktorė ir televizijos laidų vedėja Asta Baukutė buvo išrinkta į Seimą, kartais į posėdžius atsinešdavo ir savo kūdikį, tačiau K.Smirnovui toks darbo ir šeimos interesų derinimas nepriimtinas: „Tai labiau mamoms pritinka, jos juk turi ir motinystės atostogas, tėvai dažniausiai dirba savo darbus ir išlaiko šeimas.

Į posėdžių salę tikrai vaiko neštis neketinu, vaikai – ne vieši asmenys ir turi savo gyvenimą. Neketinu kur nors viešinti informacijos apie savo šeimą ir norėčiau nuo viešumo juos apsaugoti. Šį klausimą jau anksčiau esame aptarę su žmona.“

Daugiavaikių tėvų Seime yra ir daugiau. Štai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijoje po keturias atžalas augina Gabrielius Landsbergis ir Laurynas Kasčiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.