Kaip mes sujudinsime Žemės rutulį

Lietuviams labai pasisekė dėl gyvenamosios vietos. Ant senos tektoninės plokštės įkurta valstybė nežino, kas yra žemės drebėjimai, nėra čia grėsmingų ugnikalnių, o iš uraganų tik „Anatolijus“ kažkada buvo užsukęs.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2016, 7:08 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 4:21 PM

Tiesa, mūsų politikai kartais padaro žalos kaip vidutinio stiprumo stichinė nelaimė, tačiau padariniai būna vietinės reikšmės ir greitai užsimiršta.

Bet štai artėja svarbi data, kurios iškilmėms jau dabar pradėta rimtai ruoštis. 2009-aisiais paminėję Lietuvos tūkstantmetį, šįkart švęsime valstybės atkūrimo šimtmetį.

Koks užsienietis čia gal įžvelgtų loginių prieštaravimų, bet nebūkime bambekliai – juk ir taip nedažnai pasitaiko progų normaliai atšvęsti. Vis raudos, juodi kaspinai ar ritualiniai palaikų perlaidojimai. 2018 metų renginiams bus sumaniai išskirstyti ir išleisti milijonai, iškils paminklas į Vakarus pabėgusiam diktatoriui A.Smetonai.

Tačiau visoms toms iškilmėms reikėtų kokio nors apibendrinančio šūkio, ar ne?

O štai su šūkiais ir įvaizdžiais mums nekaip sekasi.

Juk drąsios Lietuvos įvaizdį už šimtus tūkstančių kūrė geriausi vietiniai ir kviestiniai specialistai. Ne lengvesnis uždavinys laukia ir dabar: dieną naktį pluša gal koks tuzinas viešųjų ryšių kontorų. Įkvepiantį šūkį kuria.

Štai ką iki šiol pavyko sugalvoti Lietuvos šimtmečio jubiliejaus komunikacijos plano specialistams.

„Mus veda į priekį siekis generuoti inovacijas ir jas įgyvendinti.“ Mažoka tarptautinių žodžių. „Šimtmečiais kūrėme atviros valstybės ateitį.“ Kažkur lyg ir girdėta – už tiesą ir laisvę kovojus ilgai...

Bet pats smagumas sugulė į baigiamąją dalį, kur siūlomi konkretūs jubiliejaus šūkiai. Rinkitės: „Įkvėpti atminimo – liepsnokime pasauliui!“, „Įkvėpti atgimimo: skambėkime pasauliui!“, „Įkvėpti šviesos: spindėkime pasauliui!“

Giliai įkvėpėte? Todėl turbūt sutiksite, kad laimėti turėtų raginantis smagiai treptelėti: „Pakilkime už Lietuvą! Vieningu šuoliu už Lietuvą sujudinkime Žemės rutulį!“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.