Tapęs ministru S.Jakeliūnas paliktų Seimą

Tapęs finansų ministru Stasys

Tapęs ministru S.Jakeliūnas paliktų Seimą<br>Lryto archyv. nuotr.
Tapęs ministru S.Jakeliūnas paliktų Seimą<br>Lryto archyv. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2016, 2:48 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 2:41 PM

„Jeigu tai bus bendras sprendimas, frakcijos ar koalicijos, aš to laikysiuosi. Bet jeigu man individualiai toks reikalavimas būtų taikomas, tada aš svarstyčiau“, – BNS penktadienį sakė S.Jakeliūnas.

Jis pabrėžė kol kas oficialiai nesulaukęs pasiūlymo tapti finansų ministru, tačiau jo kandidatūra į šį postą „valstiečių“ buvo minėta dar Seimo rinkimų kampanijoje.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis teigė, jog partija sprendžia, ar ministrais tapę jos deleguoti Vyriausybės nariai turės atsisakyti parlamentarų mandatų.

Pasak jo, toks reikalavimas galėtų būti taikomas tik tiems ministrams, kurie į Seimą buvo išrinkti tik daugiamandatėje apygardoje.

„Mes šnekėjome su rinkėjais, kad tie, kas buvo išrinkti daugiamandatėje apygardoje ir tapo ministrais, turėtų atsisakyti Seimo nario mandato“, – BNS sakė R.Karbauskis.

„Partijoje tai nėra iki galo sutarta, bet tai yra be galo rimta. Manau, kad taip gali atsitikti“, – teigė jis, paklaustas, ar S.Jakeliūnas turės palikti Seimą, jeigu taps finansų ministru.

S.Jakeliūnas pabrėžė, kad rinkėjų pasitikėjimą galima vertinti skirtingai ir išrinkimas vienmandatėje apygardoje savaime nereiškia, kad jis yra didesnis.

„Pavyzdžiui, vienmandatėje buvo išrinktas žmogus, už kurį balsavo 5 tūkst. žmonių. Už mane daugiamandatėje balsavo, reitingavo 19 tūkst. žmonių. Tai yra kelios vienmandatės, sudėtos kartu“, – teigė finansų analitikas.

Jis pats į parlamentą buvo išrinktas tik daugiamandatėje apygardoje Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše.

„Valstiečiai“ yra pagrindinė Vyriausybę formuojanti politinė partija, Seime turinti 59 narių frakciją. Valdančiąją koaliciją ji sudarė su socialdemokratais.

Kandidatas į ministro pirmininko pareigas Saulius Skvernelis anksčiau sakė, kad susitikimus su kandidatais į Ministrų kabinetą pradės po to, kai bus patvirtintas premjeru. Seimas dėl S.Skvernelio kandidatūros balsuos kitą savaitę – antradienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.