Žagarės gyventojai ėmė panikuoti – nebeliks tiesioginio maršruto į Šiaulius

Pačiame Lietuvos pakraštyje, vos keli kilometrai nuo Latvijos sienos esančioje Žagarėje (Joniškio r.) gyvenantys žmonės sunerimo – kitąmet nebeliks tiesioginio autobuso maršruto į Šiaulius.

Kitąmet nebeliks tiesioginio autobusų maršruto Žagarė-Šiauliai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Kitąmet nebeliks tiesioginio autobusų maršruto Žagarė-Šiauliai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-18 14:37, atnaujinta 2017-04-17 14:41

Sužinojo nemalonią žinią

„Aš dažnai važinėju į Šiaulius. Tai gydytojų konsultacijos prireikia, tai koks įdomesnis kultūrinis renginys Šiauliuose vykta, todėl iš Žagarės į Šiaulius keliauju gan dažnai.

Anksčiau dėl to problemų nekildavo – iš Žagarės į Šiaulius keturis kartus per dieną kursuoja autobusas. Jo grafikas labai patogus – važiuoja ir ryte, ir vakare.

Tačiau neseniai sužinojau, kad nuo Naujųjų metų šio maršruto nebeliks. Apie tai man kelionės metu pranešė autobuso vairuotojas.

Ši žinia šokiravo. Negi liksime atskirti nuo pasaulio? Juk Žagarėje gyvena vos ne du tūkstančiai žmonių ir ne visi jie turi automobilius, kad galėtų patogiai pasiekti arčiausią esantį didmiestį – Šiaulius“, – portalui lrytas.lt guodėsi į redakciją telefonu paskambinusi Žagarėje gyvenanti 64 metų Irena.

Steigs privažiuojamąjį maršrutą

Tai, kad išties nebeliks tiesioginio autobuso maršruto tarp Žagarės ir Šiaulių, portalui lrytas.lt patvirtino ir Joniškio autobusų parko direktorius Algirdas Lataitis.

„Keleivius tiesioginiu maršrutu Žagarė-Šiauliai vežioja ne mūsų autobusų parko, o privačios įmonės autobusas. Tikriausiai šis maršrutas buvo nerentabilus, nes gavome pranešimą, kad jo ši firma atsisako. Nuo Naujųjų metų šios įmonės autobusas keleivius iš Šiaulių veš tik iki Joniškio.

Jei jie išvis būtų atsisakę maršruto, tai mes būtume siuntę savo autobusą, tačiau dubliuoti dalį privataus vežėjo aptarnaujamo maršruto mums būtų nerentabilu.

Todėl mes eisime kitu keliu – įsteigsime privažiuojamąjį maršrutą.

Tokiu būdu nuo Šiaulių iki Joniškio privataus vežėjo atvežtus keleivius savo autobusu vešime į Žagarę. Ir atvirkščiai – iš Žagarės mūsų autobusu atvežti keleiviai į Šiaulius vyks privataus vežėjo autobusu.

Dabar jau derinami autobusų grafikai. Keleiviams persėdant iš vieno autobuso į kitą teks papildomai sugaišti keliolika minučių, tačiau kitų nepatogumų jie tikrai nepatirs“, – sakė A.Lataitis.

Apie pokyčius praneš iš anksto

Pasak Joniškio autobusų parko direktoriaus, apie maršruto Žagarė-Šiauliai pasikeitimus keleiviams bus pranešta netrukus.

Joniškio autobusų parkas turi 28 autobusus, kuriais kasdien perveža beveik du tūkstančius keleivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.