A. Pitrėnienė išvardijo darbus savo įpėdinei

Laikinai einanti švietimo ministro pareigas Audronė Pitrėnienė kalbėdama apie šalies mokinių pasiekimus išvardijo ir darbus, kurių turėtų imtis į ministerijos vadovo kėdę netrukus sėsianti naujoji ministrė Jurgita Petrauskienė.

A.Pitrėnienė išvardijo, kokius darbus turėtų tęsti jos įpėdinė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Pitrėnienė išvardijo, kokius darbus turėtų tęsti jos įpėdinė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-29 13:38, atnaujinta 2017-04-16 20:49

Švietimo ir mokslo ministerijoje pristatytas naujausias tarptautinis moksleivių matematikos ir gamtos mokslų pasiekimų tyrimas, kuris atskleidė, kaip pasikeitė šalies ketvirtokų ir aštuntokų pasiekimai per pastaruosius ketverius metus. Šio tyrimo rezultatai, anot ministrės, turėtų tapti tikra darbo knyga naujai ministerijos vadovei.

„Puiku, jog esame smarkiai pasistūmėję į priekį, bet nerimą kelia tai, kad mokyklose yra naujų technologijų spragos, o tai ateityje stabdys judėjimą į priekį“, – kalbėjo A.Pitrėnienė ir pridūrė, kad „per daug įsižaista į ugdymo procesą“, o žiniomis rūpintis tarsi primiršta.

Ministrė teigė, kad Lietuvos, kuri pagal ugdymui skiriamus išteklius yra sąrašo pabaigoje, moksleiviai ir mokytojai pasiekė puikių rezultatų net ir esant tokioms sąlygoms.

„Mes ėjome gera kryptimi: tiksliųjų mokslų populiarinimas, atidaryta dešimt mokslo centrų ir laboratorijų, tai ateityje duos rezultatų. Įdirbis padarytas, reikia tik eiti į priekį ir nesustoti. Tarp mokyklų ryškėja skirtumas, kai sakome, kad regionai silpnesni, o miestuose padėtis geresnė“, – kalbėjo ministrė ir pridūrė, kad būtina ieškoti naujų formų, kaip padėti vaikams, kurie neturi reikiamų išteklių namuose, būtina sudaryti jiems tinkamas sąlygas naudotis mokslo laboratorijomis ir kitomis priemonėmis.

A.Pitrėnienė pareiškė viltį, kad jos žengti žingsniai bus tęsiami. „Optimizavimo programos įgyvendinimas – senjorai turėtų oriai pasitraukti iš mokyklų, pedagogų prestižo programos įgyvendinimas – būtina galvoti apie pagarbą mokytojui. Puikius žingsnius žengėme siekdami, kad mokytojo amžius būtų susietas su turimų pamokų skaičiumi, skatinant mentorystę. Taip būtų daugiau laiko skiriama jauniems mokytojams mokyti“, – svarbius švietimo srities klausimus vardijo ministrė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.