Kovos su vairuojančiais girtuokliais šita valstybė niekada nelaimės

Yra norinčių ginčytis? Maloniai prašau. Tik mane dabar bus sunku įtikinti, kad šitai valstybei nors kiek rūpi tie, kas sėda prie vairo girti. Po to, kai teisingumo ministru buvo paskirtas savo vairuotojo pažymėjimą pragėręs žmogus, pabandykite įrodyti, kad valstybės kova su girtais vairuotojais – ne mitas.

„Man tai buvo pamoka, aš ją išmokau, daugiau taip nedarysiu“, – kartoja paskirtasis ministras Julius Pagojus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Man tai buvo pamoka, aš ją išmokau, daugiau taip nedarysiu“, – kartoja paskirtasis ministras Julius Pagojus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-30 05:36, atnaujinta 2017-04-16 20:06

„Man tai buvo pamoka, aš ją išmokau, daugiau taip nedarysiu“, – kartoja paskirtasis ministras Julius Pagojus.

Kažkas jam ploja per petį – va kaip šaunu, jis pripažįsta klaidą! Bet jūs gal juokaujat? Pusantrų metų sėdėjo ausis suglaudęs, neišdrįso net į ministrus jį siūlančiam Sauliui Skverneliui prisipažinti, kad 2015 metų gegužės 31 dieną Neringoje jis vairavo automobilį lengvai apsvaigęs ir sustabdytas policijos įpūtė 0,65 promilės. Už tai užsidirbo 289 eurų baudą ir neteko vairuotojo pažymėjimo iki 2017 m. vasario.

Apie savo „klaidą“ J.Pagojus garsiai prabilo tik po to, kai tai paskelbė žiniasklaida. Apie šią jo „klaidą“, sako, nežinojo net į ministrus S.Skverneliui jį prakišusios sociademokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius.

Jūs nepamiršote, kad mes kalbame apie žmogų, artimiausius ketverius metus būsiantį valdžioje ir valdysiantį šalį? Visi mūsų politikų tauškalai apie aukščiausius etikos standartus ir „profesionalų“ vyriausybę buvo nukišti kažkur giliai į stalčių sulyg tuo momentu, kai į ministrus buvo pasiūlytas su kvapeliu prie vairo įkliuvęs ir laiku viešai to prisipažinti nesugebėjęs asmuo.

Ką po viso šito galvoti pareigūnams, jau ne vienerius metus rengiantiems reidus, ištisas naktis stovintiems gatvėse lyjant lietui, siaučiant pūgai, spaudžiant 20 laipsnių šalčiui ir gaudantiems girtus vairuotojus? Jie stengiasi, kad tokių vairuotojų gatvėse būtų kuo mažiau. Nes tie žmonėms kelia grėsmę asmeniškai jums, jūsų artimiesiems, vaikams, tėvams, draugams...

Galiu tik įsivaizduoti, kaip jiems nusviro rankos, išgirdus naujieną. Nes kartu su naujo teisingumo ministro paskyrimu buvo pasiųsta žinia, jog valstybės kova su girtais vairuotojais tėra lengvatikiams skirta imitacija.

Esu įsitikinęs, kad vienas iš efektyviausių kovos su girtais vairuotojais ginklų yra viešumas. O būtent jo ir pritrūko šioje istorijoje. Jei būtume visi žinoję, kad pernai pavasario pabaigoje Teisingumo ministerijos darbuotojas Julius Pagojus įkliuvo neblaivus prie vairo, šiandien jo niekas nebūtų siūlęs į teisingumo ministrus.

Viešumoje šioje vietoje nuolat trūksta. Policija po devyniais užraktais paslepia net girto prie vairo įkliuvusio ir kyšį pareigūnams pasiūliusio asmens duomenimis. Ką ten eiliniai girtuokliai – net Seimo nariai paslepiami po inicialais. Nes bijomasi Asmens duomenų inspekcijos rūstybės. Esą taip saugomas privatumas. Ir visai nesvarbu, kad teismai jau ne kartą yra pasisakė, jog visuomenės interesas tokiais atvejais yra aukščiau, nei prie vairo įkliuvusio vieno asmens privatumas.

Ministre, sakote, kad tikrai atgailaujate? Įrodykite, kad jums iš tiesų rūpi ši problema, kurią išbandėte savo kailiu. Būdamas teisingumo ministru sutvarkykite įstatymus taip, jog informacija bent jau apie visus valstybės tarnautojus, įkliuvusius prie vairo su kvapu, būtų prieinama viešai. Su vardu, pavarde ir pareigomis.

Esu įsitikinęs, kad vien tikimybė tapti interneto portalų ir TV naujienų žvaigždėmis dalį mėgėjų pasivažinėti po „dviejų taurių vyno“ gali priversti susimąstyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.