Neringa Venckienė slapstosi, o jos pusbrolis pasidavė

Kol buvusi Seimo narė Neringa Venckienė slapstosi Amerikoje, jos suburtos grupuotės nariams artėja atpildo metas. Bėglės pusbrolis Tadas Skučas bus teisiamas dėl žmonių sekimo.

T.Skučas (dešinėje viršuje) į teisiamųjų suolą turėtų sėsti su motina A.Skučiene (dešinėje apačioje).<br>„Lrytas.lt“ montažas.
T.Skučas (dešinėje viršuje) į teisiamųjų suolą turėtų sėsti su motina A.Skučiene (dešinėje apačioje).<br>„Lrytas.lt“ montažas.
T.Skučas į teisiamųjų suolą turėtų sėsti su motina A.Skučiene.
T.Skučas į teisiamųjų suolą turėtų sėsti su motina A.Skučiene.
Daugiau nuotraukų (2)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Nov 30, 2016, 10:08 AM, atnaujinta Apr 16, 2017, 7:45 PM

Daugiau kaip trejus metus Vokietijoje slaptęsis 40 metų T.Skučas gali atsidurti viename teisiamųjų suole kartu su savo motina Garliavos kirpėja Audrone Skučiene.

T.Skučo bylos ikiteisminis tyrimas jau baigtas ir perduotas nagrinėti Šiaulių apygardos teismui, kuriame kartu su dar dešimčia aktyviausių „violetinių“ veikėjų teisiama ir jo motina A.Skučienė.

Kadangi T.Skučas bus teisiamas už nusikaltimus, kuriuos įvykdė kartu su savo motinos ir N.Venckienės suburta gauja, bylą gavęs Šiaulių apygardos teismas pirmiausia nuspręs, ar T.Skučą teisti atskirai, ar jo bylą pridėti prie A.Skučienės bylos ir nagrinėti kartu.

T.Skučui pareikšti kaltinimai tik dėl dviejų nusikaltimų, kuriuos jis įvykdė kartu su kitais Kedžių ir Venckų patvoryje gyvenusiais žmonėmis.

Nors A.Skučienės sūnus aktyviai dalyvavo N.Venckienės ir jos motinos rengtuose mitinguose ir piketuose, „badavo“ prie Generalinės prokuratūros, tyrėjai mano, kad jis turi atsakyti tik už savo veiksmus, kurie buvo įvykdyti išvadavus Laimutės Stankūnaitės dukterį iš jos laikinosios globėjos namų.

Kaltinamajame akte teigiama, kad 2012 metų gegužės 20-ąją, praėjus trims dienoms po to, kai L.Stankūnaitė atgavo savo dukterį, T.Skučas kartu su motina ir pussesere organizuotos gaujos nariams davė nurodymą surasti Palangoje L.Stankūnaitės advokato Gintaro Černiausko namą ir patikrinti, ar jame nėra L.Stankūnaitės su dukterimi.

„Patvoriniai“ šios užduoties griebėsi su dideliu entuziazmu, apieškojo Nidą, Klaipėdą, Šventąją, Palangą ir galiausiai paskelbė daug juoko visuomenėje sukėlusią išvadą – vaistais apnuodyta mergaitė paguldyta į Šventosios ligoninę, nors ligoninės ten iš viso nėra.

Antrajame epizode T.Skučas dalyvavo asmeniškai.

Tų pačių metų birželio 6 dieną jis su kitu gaujos nariu Renaldu Ščiglinsku, gavę informacijos, kad Kauno rajone esančioje kavinėje „Timėjas“ buvo pastebėta L.Stankūnaitė su dukterimi, skubiai atvažiavo nurodytu adresu.

Informatorius nemelavo. Kavinėje tikrai pietavo L.Stankūnaitė, jos duktė, G.Černiauskas, taip pat juos saugantys Kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

Visą kompaniją R.Ščiglinskas ir T.Skučas fotografavo ir vėliau jų nuotraukas sudėjo į socialinius tinklus.

L.Stankūnaitei ir pietautojams išvykstant iš kavinės, nelegalūs sekliai irgi sėdo į mašiną ir pradėjo juos persekioti, taip sukeldami pavojų valstybės saugomiems asmenims.

T.Skučas iš Lietuvos išvyko 2013 metų pavasarį ir į gimtinę grįžo tik šią vasarą.

Sugrįžo ir pažadėjo nebesislapstyti

* Tyrėjams jį pavyko prisivilioti iškėlus sąlygas ir pasiūlius arba grįžti ir ateiti į apklausą, arba būti suimtam ir teismo laukti Lukiškėse, nes gyvenamoji vieta Vokietijoje yra žinoma.

* Sunkia onkologine liga susirgęs T.Skučas nusprendė daugiau nesislapstyti, jis atvyko į Kauną, davė parodymus ir pažadėjo atvykti į teismo posėdžius.

* Už neteisėtą informacijos apie žmogaus asmeninį gyvenimą rinkimą didžiausia numatoma bausmė yra laisvės atėmimas iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.