Oficialu: Julius Pagojus traukiasi iš teisingumo ministro pareigų

Julius Pagojus taip ir neatsisėdo į ministro krėslą. 28-erių teisininkas, kurį vos prieš keletą dienų paskirtasis ministras pirmininkas Saulius Skvernelis paskyrė teisingumo ministru, o šiam sprendimui pritarė prezidentė Dalia Grybauskaitė, priverstas trauktis. Kelią į karjeros aukštumas J.Pagojui užtvėrė prieš pusantrų metų nutikusi istorija, kai jis sėdo prie vairo neblaivus, buvo sustabdytas pareigūnų ir nubaustas.

J.Pagojus ministru netaps.<br>T.Bauro nuotr.
J.Pagojus ministru netaps.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2016, 2:33 PM, atnaujinta Apr 16, 2017, 7:02 PM

Trečiadienį po susitikimo su S.Skverneliu J.Pagojus paviešino įrašą savo „Facebook profilyje“, kur patvirtino, kad traukiasi iš šių pareigų dar net nedavęs priesaikos.

„Dėkoju Jos Ekscelencijai Lietuvos Respublikos prezidentei Daliai Grybauskaitei ir paskirtajam ministrui pirmininkui Sauliui Skverneliui už išreikštą pasitikėjimą.

Deja, matydamas, kad kilęs ažiotažas dėl mano praeities klaidos trukdo ir trukdys naujajai Vyriausybei, o ypač man labai svarbiai Teisingumo ministerijai, normaliai pradėti darbus, paprašiau paskirtojo ministro pirmininko atšaukti mano, kaip teisingumo ministro, kandidatūrą į XVII Vyriausybės narius. Tikiuosi, kad mano prašymas bus patenkintas ir Vyriausybė galės netrikdomai pradėti įgyvendinti savo užsibrėžtus tikslus.

Viešojoje erdvėje buvau apkaltintas melu, todėl noriu pabrėžti, kad niekada nemelavau nei pareigūnams, nei teismui. Savo gynybai išnaudojau teisines priemones, galutinio teismo sprendimo nekvestionavau ir jį vykdžiau.

Ačiū visiems, kurie mane palaiko ir supranta“, – rašoma jo pranešime.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, atsižvelgdama į paskirtojo ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio teikimą, pasirašė dekretą, kuriuo išbraukė Julių Pagojų iš patvirtintos Vyriausybės sudėties. 

Darbo tęsti negali

  Į dienos šviesą iškilus naujai paskirto teisingumo ministro Juliaus Pagojaus nuotykiams, kai šis prie vairo sėdo neblaivus, o po to stengėsi nuslėpti savo pareigas ir teisme aiškino įvairias versijas, paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis žadėjo svarstyti dėl jo ateities ir sudėlioti visus taškus.

„Galime vertinti tik retrospektyviai, kas buvo. Tikrai nežinau, ar ką nors nuslėpė, ar nenuslėpė nuo policijos. Tai, matyt, jau policijos reikalai. Ta informacija, kuri turi atsidurti administracinių pažeidimų protokole, ji ten turi būti.

Dabar dekretas pasirašytas, jis yra Vyriausybės narys. Už savo klaidas visi mes mokame. Pažiūrėsiu ir vertinsiu pagal darbus, kurie jo laukia. Suteikėme (šansą – Red. pastaba) gal avansu“, – sakė paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis.

Tačiau jau trečiadienio pavakarę S.Skvernelis pareiškė, kad J.Pagojus dirbti Teisingumo ministerijoje negalės:

„Tęsti arba pradėti darbo šitoje pozicijoje jis negali. Būtų tikrai sudėtinga. Laukiame artimiausiu metu jo pranešimo ir manau, kad jis bus toks, koks turi būti. Manau, kad mes supratome puikiai vienas kitą“, – žurnalistams trečiadienį komentavo S.Skvernelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.