S. Skvernelis dėl J. Pagojaus – jau griežtesnis, prezidentė – nemaloniai nustebinta

Į dienos šviesą iškilus naujai paskirto teisingumo ministro Juliaus Pagojaus nuotykiams, kai šis prie vairo sėdo neblaivus, o po to stengėsi nuslėpti savo pareigas ir teisme aiškino įvairias versijas, paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis žada svarstyti dėl jo ateities ir sudėlioti visus taškus.

S. Skvernelis dėl J. Pagojaus – jau griežtesnis, prezidentė – nemaloniai nustebinta.<br>Montažas
S. Skvernelis dėl J. Pagojaus – jau griežtesnis, prezidentė – nemaloniai nustebinta.<br>Montažas
Antradienį prezidentė pasirašė dekretą dėl J.Pagojaus skyrimo ministru.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Antradienį prezidentė pasirašė dekretą dėl J.Pagojaus skyrimo ministru.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Prezidentė – nemaloniai nustebinta.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Prezidentė – nemaloniai nustebinta.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
S. Skvernelis dėl J. Pagojaus – jau griežtesnis.<br>D.Umbraso nuotr.
S. Skvernelis dėl J. Pagojaus – jau griežtesnis.<br>D.Umbraso nuotr.
S. Skvernelio pozicija dėl J. Pagojaus keičiasi: „Už klaidas visi mokame.“<br>T.Bauro nuotr.
S. Skvernelio pozicija dėl J. Pagojaus keičiasi: „Už klaidas visi mokame.“<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lina Bartkutė, Modesta Gaučaitė

Nov 30, 2016, 11:01 AM, atnaujinta Apr 16, 2017, 7:33 PM

„Galime vertinti tik retrospektyviai, kas buvo. Tikrai nežinau, ar ką nors nuslėpė, ar nenuslėpė nuo policijos. Tai, matyt, jau policijos reikalai. Ta informacija, kuri turi atsidurti administracinių pažeidimų protokole, ji ten turi būti.

Dabar dekretas pasirašytas, jis yra Vyriausybės narys. Už savo klaidas visi mes mokame. Pažiūrėsiu ir vertinsiu pagal darbus, kurie jo laukia. Suteikėme (šansą – Red. pastaba) gal avansu“, – sakė paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis.

Dar antradienio popietę S.Skvernelis pasikvietė J.Pagojų išsiaiškinti dėl praeities klystkelių. Pasak J.Pagojaus, premjeras patikėjo jo pamoka ir vylėsi, kas sėkmingai dirbs toliau ir tokių klaidų nebedarys.

Prezidentūra pranešė, kad prezidentei Daliai Grybauskaitei buvo žinomas faktas, kad kandidatas yra praradęs teisę vairuoti. Konsultuojantis dėl kandidatūros skyrimo su paskirtuoju premjeru ši informacija nebuvo lemianti.

„Naujai aiškėjančios detalės nemaloniai stebina, jas turės įvertinti kandidatą teikęs ministras pirmininkas“, – rašoma Prezidentūros išplatintame pranešime.

Spręs dėl jo ateities

J.Pagojaus pareiškimai teisme, viešumoje prieštaravo vienas kitam ir akivaizdžiai parodė, kad kai kurias įvykio detales jis nuslėpė ir melavo. Apie tai paklausus premjero, nuosaiki pozicija sugriežtėjo.

„Jei yra kažkokios melagystės, tai įvertinsiu. Dabar nesu susipažinęs su tuo ir dar negaliu komentuoti“, – teigė S.Skvernelis.

Premjeras dabar laukia J.Pagojų delegavusios Socialdemokratų partijos pozicijos. Išgirdęs jų pareiškimus S.Skvernelis priims sprendimą dėl jo ateities ministro poste.

„Nemalonus faktas kalbant apie Vyriausybės formavimą. Gaila, kad tokios istorijos išlenda“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Premjeras pakartojo, kad tai buvo praeitis, tačiau dabar įvykus tokiai situacijai jis ministrams būtų negailestingas.

„Jei kažkas iš Vyriausybės narių paklius į panašią istoriją, tai vienareikšmiškai, nedrebančia ranka nunešiu teikimą Respublikos prezidentei, kad būtų atleistas. Nesvarbu, kiek tų promilių būtų“, – pakartojo jis.

Vyriausybė pranešė, kad socialdemokratai nesvarsto galimybės atšaukti paskirojo teisingumo ministro J.Pagojaus iš naujų pareigų, tačiau žada įvertinti jo elgesį.

J.Bernatonis privalėjo pranešti

Laikinai pareigas einantis premjeras, socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius sakė, kad anksčiau J.Pagojaus situacija jam nebuvo žinoma, o jei būtų žinojęs, naujojo teisingumo ministro kandidatūra nebūtų buvusi svarstoma: „Labai keista, kad viceministras neinformavo. Jis turėjo tokią galimybę – informuoti apie tam tikras grėsmes. Sužinojau apie tai tik po to, kai prezidentė pasirašė dekretą.

Jei būčiau žinojęs, šimtu procentų galiu pasakyti, kad jis tikrai nebūtų buvęs teikiamas ir jo kandidatūra būtų buvusi išbraukta netgi iš svarstomų kandidatų sąrašo.“

Jis pabrėžė, kad buvęs tiesioginis J.Pagojaus viršininkas J.Bernatonis privalėjo partijai pranešti apie pavaldinio padarytą nusižengimą. „Aš šiandien ryte turėjau pokalbį su J.Bernatoniu ir pasakiau, kad buvo pasielgta tikrai neatsakingai, kad jis privalėjo informuoti apie viceministro problemas.

Bet jis to nepadarė, nors J.Pagojaus pavardė buvo minima daug anksčiau, nuo tada, kai prasidėjo diskusija. Teisingumo ministras J.Bernatonis šito klausimo visiškai nepalietė ir mūsų nesupažindino su faktu, kad jis buvo sulaikytas neblaivus prie vairo“, – sakė A.Butkevičius.

Socialdemokratų vadas nesileido į diskusijas dėl J.Pagojui nustatyto girtumo. Pasak jo, nesvarbu, kiek promilių į alkoholio matuoklį pripūtė naujasis teisingumo ministras: „Tai nepriklauso, ar daug, ar mažai išgėręs.

Ypač žinant, kiek dėmesio skiriame kovai su karu keliuose, kad būtų kuo mažiau nelaimių. Tokių dalykų netoleravau ir netoleruosiu.“

Atėmė teisę vairuoti

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, 2015 metų gegužės 31 dieną Neringoje sustabdytam J.Pagojui buvo nustatytas lengvas (0,65 promilės) girtumas.

2016 metų vasario 23 dieną teismas paskyrė J.Pagojui 289 eurų baudą ir 12 mėnesių atėmė teisę vairuoti. Politikas šį nuosprendį apskundė, tačiau gegužės 2 dieną Klaipėdos apygardos teismas skundo netenkino.

Teisė vairuoti J.Pagojui atimta iki 2017 metų vasario.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.