Algirdas Butkevičius kirto: Julius Pagojus negali vadovauti tarnybai

Trumpiausią laiką Lietuvos istorijoje ministru išbuvęs Julius Pagojus turės trauktis ir iš Valstybės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktoriaus pareigų.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-01 10:14, atnaujinta 2018-02-10 01:27

Kelionė automobiliu išgėrus šiam politikui baigėsi labai blogai – J.Pagojus, vos paskirtas ministru, turėjo atsistatydinti, o socialdemokratų vadovybei sukėlė tikrą galvos skausmą.

„Noriu atsakyti labai rimtai, mano nuomone, jis negalėtų vadovauti“, – sakė Algirdas Butkevičius, tačiau neatsakė, ar bus svarstoma jį šalinti iš Socialdemokratų partijos.

Paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad šiandien teisingumo ministras Juozas Bernatonis turėtų netylėti ir atsakyti, ar J.Pagojus gali toliau vadovauti tarnybai.

„O po naujos Vyriausybės darbo atsakinės naujas ministras ir naujas kabinetas“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Paskirtasis premjeras pažymėjo, kad paaiškėjusios detalės apie važinėjimą duoti kraujo, teismo procesai ir slėpimo istorijos galutinai užkirto kelią J.Pagojui tapti teisingumo ministru.

A.Butkevičius ketvirtadienį ketina susėsti su paskirtuoju premjeru S.Skverneliu ir aptarti kitas socialdemokratų siūlomas kandidatūras į teisingumo ministro postą.

Svarstys J.Bernatonio elgesį

J.Bernatonio elgesį svarstys socialdemokratų valdyba, o Juliaus Pagojaus – partijos etikos komisija.

„Aš manau, kad ministras (J.Bernatonis – Aut.) nuslėpė tam tikrus viceministro padarytus pažeidimus, tuos, kurie buvo aiškiai įvertinti ne tik pareigūnų, bet ir teismo posėdžiuose. Taip ministras pažeidė etiką. Visa tai turės būti įvertinta partijos valdybos posėdyje ir kitose partijos struktūrose“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Tiesa, kodėl tiek ministras J.Bernatonis, tiek J.Pagojus nuslėpė faktą, kad J.Pagojus vairavo neblaivus ir buvo už tai nuteistas, premjeras pasakyti negalėjo.

„Sudėtingas klausimas. Galiu tik dar kartą pakartoti, kad mes šios informacijos neturėjome. Keista ir tai, kad apie tai nebuvo viešai kalbama. Jo kandidatūra buvo svarstoma partijos valdyboje ir partijos prezidiumo posėdžio metu, kuriame jis dalyvavo pats. Jis dėkojo už suteiktą pasitikėjimą, bet pats nepasakė, kad gali būti grėsmių“, – sakė A.Butkevičius.

Teisingumo ministras J.Bernatonis ketvirtadienį tvirtino, kad J.Pagojaus iš teisingumo viceministro pareigų iškart po pažeidimo neatleido, nes laukė teismo sprendimo, o jo sulaukęs manė, kad tai jau būtų neadekvati bausmė.

„Tuomet, kai įvyko tas faktas laisvalaikiu, jis į mane kreipėsi, po to buvo teisminis nagrinėjimas, pradžioje nebuvo pagrindo priimti kokių nors sprendimų, laukiau teismo sprendimo. Tas klausimas užsitęsė, ir aš vertinau labai teigiamai jo darbą, manau, kad nebūtų adekvati bausmė atleisti ministrą iš darbo“, – sakė J.Bernatonis.

Į ministro postą siūlys nepartinius kandidatus

Penktadienį socialdemokratai partijos valdyboje svarstys naujo kandidato į teisingumo ministrus klausimą. A.Butkevičius sako turintis keletą kandidatų ir svarstantis įvairius variantus, kad būtų teikiami ir nepartiniai kandidatai.

„Kandidatų turime tikrai daug. Šiandien dar tikiuosi pasikalbėti su paskirtuoju ministru pirmininku ir dviese aptarsime tam tikras kandidatūras.

Buvo pateikti profesionalai, kurie nepriklauso mūsų partijai. Tos kandidatūros nėra atmestinos“, – sakė A.Butkevičius.

Seimo koridoriuose kalbama, kad Rasos Budbergytės pavardė minima tarp kandidatų, tačiau jau anksčiau ji neįtiko Prezidentūrai.

„Norėčiau sužinoti, dėl kokių priežasčių lygtai anksčiau kai kurios kandidatūros nebuvo tinkamos. Mes manome, kad tikrai turi didžiulę kompetenciją. Jei bus pritarimas, tai pateiksime“, – sakė A.Butkevičius.

Paklaustas, ar bus kalbama apie R.Budbergytės kandidatūrą, premjeras neatsakė. „Kol kas tikrai negaliu pasakyti, ką siūlysime. Šiandien nesu priėmęs sprendimo“, – sakė jis.

S.Skvernelis pakartojo, kad Socialdemokratų partijai priklauso teisingumo ministro postas, todėl lauks naujo profesionalaus, tinkamo žmogaus.

„Gal kitas kartas bus sėkmingesnis. Žinant šios Vyriausybės formavimo principus, manau, kad jie gali pasiūlyti žmogų, kuris nebūtinai turi būti partijos narys ir atstovautų jų programai ir rinkėjams“, – teigė S.Skvernelis.

„Valstiečių“ partijos vedlys Ramūnas Karbauskis sakė nesvarstantis, kad teisingumo ministras būtų siūlomas iš jų partijos. Apie naują kandidatą su A.Butkevičiumi dar nekalbėjo.

„Tikimės, kad jie suras kandidatą tinkamą“, – vylėsi „valstiečių“ lyderis.

R.Karbauskis nesikiša į kandidatų paiešką, o paklaustas, ar socialdemokratai neturėtų atsižvelgti į nepartinius, atsakė trumpai: „Tai jų pasirinkimas ir valia, mes negalime nurodinėti.“

R.Karbauskis tikisi, kad naujoje Vyriausybėje ministrai elgsis kitaip negu J.Bernatonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.