Algirdas Butkevičius supyko: „Ministras Juozas Bernatonis pažeidė etiką“

Juozo Bernatonio elgesį svarstys socialdemokratų valdyba, o Juliaus Pagojaus – partijos etikos komisija. Tai ketvirtadienį Žinių radijuje sakė Socialdemokratų partijos pirmininkas, laikinai premjero pareigas einantis Algirdas Butkevičius.

Laikinai einantis pareigas premjeras sakė, kad kol kas kito realaus kandidato į teisingumo ministro postą socialdemokratai neturi.<br>T. Bauro nuotr.
Laikinai einantis pareigas premjeras sakė, kad kol kas kito realaus kandidato į teisingumo ministro postą socialdemokratai neturi.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2016, 8:44 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:29 AM

„Aš manau, kad ministras (J.Bernatonis – Aut.) nuslėpė tam tikrus viceministro padarytus pažeidimus, tuos, kurie buvo aiškiai įvertinti ne tik pareigūnų, bet ir teismo posėdžiuose. Taip ministras pažeidė etiką. Visa tai turės būti įvertinta partijos valdybos posėdyje ir kitose partijos struktūrose“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Tiesa, kodėl tiek ministras J.Bernatonis, tiek J.Pagojus nuslėpė faktą, kad J.Pagojus vairavo neblaivus ir buvo už tai nuteistas, premjeras pasakyti negalėjo.

„Sudėtingas klausimas. Galiu tik dar kartą pakartoti, kad mes šios informacijos neturėjome. Keista ir tai, kad apie tai nebuvo viešai kalbama. Jo kandidatūra buvo svarstoma partijos valdyboje ir partijos prezidiumo posėdžio metu, kuriame jis dalyvavo pats. Jis dėkojo už suteiktą pasitikėjimą, bet pats nepasakė, kad gali būti grėsmių“, – sakė A.Butkevičius.

Jis teigė, kad visą laiką, kol buvo svarstoma J.Pagojaus kandidatūra, J.Bernatonis apie jį atsiliepė tik teigiamai.

A.Butkevčius sakė, kad apie šią situaciją kalbėjosi ir su teisėsaugos institucijų vadovais.

„Šiuo klausimu STT neturėjo informacijos, tai ne jų kompetencija. Tačiau yra kitos institucijos, kurios turėjo komunikuoti, informuoti ministrą ir premjerą. Nesulaukę atsakymo, ką daryti, jie tokią informaciją turėjo atiduoti žurnalistams, sakydami, kad informacija buvo pateikta ir premjerui, ir ministrui, bet jie nieko nedarė“, – sakė socialdemokratų lyderis.

Kandidatai turėtų paaiškėti penktadienį

Laikinai einantis pareigas premjeras sakė, kad kol kas kito realaus kandidato į teisingumo ministro postą socialdemokratai neturi.

„Tikrai šiandien kandidato dar neturime. Rytoj, tikiuosi, partijos valdybos posėdyje tai aptarsime. Yra keli kandidatai, bet ministrui pirmininkui jie netinka. Čia jo teisė pasirinkti savo komandos žmones“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Jis taip pat sakė, kad ar vėl kandidatuos į Seimo vicepirmininkus, paaiškės po partijos prezidiumo posėdžio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.