Dokumentų klastojimu įtariamas Rietavo urėdas nušalintas pusmečiui

Vilnius, gruodžio 1 d. (BNS). Piktnaudžiavimu tarnyba bei

Dokumentų klastojimu įtariamas Rietavo urėdas nušalintas pusmečiui.
Dokumentų klastojimu įtariamas Rietavo urėdas nušalintas pusmečiui.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2016, 10:51 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:26 AM

„Jis nušalintas pusei metų, teismo sprendimu“, – BNS sakė generalinis miškų urėdas Rimantas Prusaitis.

Laikinai vadovauti Rietavo urėdijai praėjusią savaitę jis paskyrė vyriausiąjį miškininką Žydrūną Mažeiką.

Kaip BNS informavo Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), urėdas praėjusią savaitę paleistas už rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir nebendrauti su kitais byloje figūruojančiais asmenimis. Kitas įtariamasis, urėdijos informatikas Linas Remeza buvo paleistas po sulaikymo už pasižadėjimą neišvykti.

Praėjusią savaitę STT pranešė, jog urėdijos skelbtą kelio remonto konkursą laimėjo ir darbus pagal fiktyvią darbų sąmatą atliko V.Šliogerio proteguojama įmonė. Be to, įtariama, kad urėdas protegavo sau palankias įmones ir kituose urėdijos konkursuose.

R.Prusaitis BNS teigė negalintis komentuoti ikiteisminio tyrimo, tačiau patvirtino, kad tyrimas yra atliekamas pagal du epizodus, vienas jų susijęs su ankstesnėmis V.Šliogerio pareigomis Pagramančio regioniniame parke.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) šiuo metu taip pat tiria, ar V.Šliogeris nesupainiojo interesų, kai nedeklaravo, jog jo sutuoktinė vadovauja medienos perdirbimu užsiimančiai įmonei.

Kaip anksčiau informavo R.Prusaitis, Rietavo urėdija apleistų kelių tvarkymui valstybinių ir privačių miškų teritorijose šiemet yra gavusi beveik 97 tūkst. eurų. Jo žiniomis, už šią sumą buvo tvarkomos 19,4 kilometro kelio atkarpos Rietavo, Šilalės rajonuose.

Nuo 2001-ųjų iki šių metų pavasario Pagramančio regioninio parko direktoriumi dirbęs 45-erių V.Šliogeris į Rietavo urėdo pareigas paskirtas balandį, kai laimėjo Generalinės miškų urėdijos skelbtą konkursą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.