Įteiktos premijos užsienyje gyvenantiems lietuvių mokslininkams

Iškilminga šventė ketvirtadienio popietę surengta Švietimo ir mokslo ministerijoje. Čia įteiktos premijos lietuvių kilmės mokslininkams bei Lietuvos pilietybę turintiems mokslininkams, gyvenantiems užsienyje.

Premijų laimėtojus atrinko komisija sudaryta iš Švietimo ir mokslo ministerijos, Pasaulio lietuvių bendruomenės, JAV lietuvių bendruomenės, Mokslo tarybos, Mokslų akademijos ir Užsienio reikalų ministerijos.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Premijų laimėtojus atrinko komisija sudaryta iš Švietimo ir mokslo ministerijos, Pasaulio lietuvių bendruomenės, JAV lietuvių bendruomenės, Mokslo tarybos, Mokslų akademijos ir Užsienio reikalų ministerijos.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2016, 4:29 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:19 AM

Ministerijos Ovaliojoje salėje premijos penkiems laureatams:

Vaidui Šeferiui, lituanistui dirbančiam Čekijoje;

Rimvydui Juškaičiui, lazerių specialistui gyvenančiam Jungtinėje Karalystėje;

Jolantai Aleksejūnienei, mokslininkei odontologei gyvenančiai Kanadoje;

Broniui Vaškeliui, JAV gyvenančiam literatūrologui;

Almantui Pivriku, puslaidininkių fizikui dirbančiam Australijoje.

„Šių metų mokslo premijų renginys – jubiliejinis. Jau 10 metų Švietimo ir mokslo ministerija pagerbia mokslininkus, gyvenančius užsienyje ir prisidedančius prie Lietuvos mokslo augimo.

Per dešimt metų apdovanoti 34 mokslininkai, daugiausia – iš JAV, net 18. Tai tarptautiniu mastu pripažinti savo sričių ekspertai, kurie padeda vienyti lietuvius ir prisideda sprendžiant mums visiems svarbias problemas“, – sakė laikinai einanti pareigas švietimo ir mokslo ministrė.

Laureatams įteiktos ministerijos padėkos ir gėlių puokštės. Pasaulio lietuvių bendruomenės vicepirmininkas Rolandas Žalnierius taip pat įteikė padėkas visiems laureatams – už nuopelnus ir Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje.

Šiais metais mokslo premijoms buvo pateikta 15 kandidatūrų iš 7 šalių. Premijų laimėtojus atrinko komisija sudaryta iš Švietimo ir mokslo ministerijos, Pasaulio lietuvių bendruomenės, JAV lietuvių bendruomenės, Mokslo tarybos, Mokslų akademijos ir Užsienio reikalų ministerijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.