Margos Šiaulių valdžios siūlės pradėjo braškėti

Po savivaldos rinkimų nuo viršūnės nustumti Šiaulių politikos senbuviai bando grįžti – jie užsimojo atstatydinti savivaldybės administracijos direktorių Eduardą Bivainį ir mero pavaduotoją Domą Griškevičių.

Šiaulių meras A.Visockas tvirtino, kad nė vienas jo bendražygis nesilaiko įsikibęs kėdės.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiaulių meras A.Visockas tvirtino, kad nė vienas jo bendražygis nesilaiko įsikibęs kėdės.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas“)

Dec 1, 2016, 5:00 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:30 AM

Apie pasitikėjimą praradusio administracijos vadovo ir vicemero atstatydinimą naujai susibūrusi 17 iš 31 tarybos nario grupė vakar informavo merą Artūrą Visocką.

„Manau, kad tiek E.Bivainis, tiek D.Griškevičius dirbo gerai, aš jais abiem pasitikiu.

Argumentų, kodėl jie prarado pasitikėjimą, negirdėjau, vadinasi, lemia kitokios priežastys“, – kalbėjo Šiaulių meras.

A.Visocko teigimu, nė vienas jo suburtos komandos narys nesilaiko įsikibęs kėdės: „Dabartinis administracijos direktorius išsyk pasitrauktų, jeigu jo darbą sutiktų dirbti, tarkime, garsus verslininkas Petras Baronas (Šiaulių bendrovės „Salda“ įkūrėjas. – Red.).“

Kalbos apie būsimą perversmą Šiauliuose sklandė jau nuo rinkimų pradžios. Mat politikos užribyje atsidūrė nuo pat nepriklausomybės atkūrimo miestą valdžiusios jėgos.

Tiesioginiuose rinkimuose Šiaulių meru išrinktam nepartiniam A.Visockui buvo pavykę suburti gana trapią 17 narių koaliciją iš savo nepartinio sąrašo narių, konservatorių, „valstiečių“ ir liberalų.

Nemažo bruzdesio būta, kai prie valdančiosios daugumos prisidėjo socialdemokratas D.Griškevičius, nes kiti jo partijos kolegos su buvusiu meru Justinu Sartausku pasitraukė į opoziciją.

Braškėjusius koalicijos pamatus pavyko išjudinti, kai Seimo rinkimuose triuškinamą nesėkmę patyrė visi trys socialdemokratai. Į parlamentą pateko abu miesto tarybos nariai „valstiečiai“ – mero pavaduotojas Stasys Tumėnas ir Arūnas Gumuliauskas.

Šiuos politikus pakeisiantys Šiaulių dramos teatro direktorius Aurimas Žvinys ir Šiaulių teritorinės ligonių kasos direktoriaus pavaduotojas Pranas Nainys išsyk pasakė, kad dirbs koalicijoje su meru.

A.Visockas pakvietė į koaliciją jungtis ir parlamentaro Valerijaus Simuliko bendražygius, bet kvietimas buvo atmestas.

Tada suskilo rietenų draskomi liberalai – trys iš keturių prisijungė prie opozicijoje buvusių socialdemokratų, „tvarkiečių“, „darbiečių“, V.Simuliko judėjimo „Už Šiaulius“ narių ir Liaudies partijos atstovo.

Užkulisiuose kalbama, kad tikroji perversmo priežastis – į Šiaulius plūstelėjusi europinė parama. Per kelerius metus mieste turi būti įgyvendinta keliasdešimt projektų, kurių vertė siekia apie 55 mln. eurų.

Tikėtina, kad šio sujudimo atomazga gali būti pirmalaikiai tarybos ir mero rinkimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.