Perversmas Šiauliuose: norėjo, bet negalėjo

Įstatymus būtina skaityti. Tokią pamoką gavo į naują valdančiąją daugumą subūrę Šiaulių miesto politikai, siekę atstatydinti administracijos direktorių ir mero pavaduotoją.

Prieš pat posėdį perversmo organizatoriai sužinojo apie Vietos savivaldos įstatymo pataisas.<br>G.Šiupario nuotr.
Prieš pat posėdį perversmo organizatoriai sužinojo apie Vietos savivaldos įstatymo pataisas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-01 17:04, atnaujinta 2018-02-10 01:18

Perversmininkams koją pakišo Vietos savivaldos įstatymo pakeitimai, įsigalioję būtent gruodžio 1-ąją. Naujojoje įstatymo redakcijoje numatyta, kad pranešti apie vyksiantį balsavimą dėl nepasitikėjimo galima ne mažiau kaip prieš 4 dienas.

Apie šią pataisą naujoji valdančioji dauguma sužinojo prieš pat posėdį – perspėjo mažumoje likęs meras Artūras Visockas. Todėl po skubaus pasitarimo perversmininkai paprašė išimti klausimus dėl nepasitikėjimo administracijos direktoriumi Eduardu Bivainiu ir mero pavaduotoju Domu Griškevičiumi.

Praeityje Šiaulių meru buvęs „tvarkietis“ Alfredas Lankauskas pažėrė merui A.Visockui priekaištų dėl vadovavimo stiliaus ir paprašė per dvi savaites surengti neeilinį tarybos posėdį, kuriame vėl bus bandoma atstatydinti neįtikusius E.Bivainį ir D.Griškevičių.

Išbraukus klausimus dėl nepasitikėjimo, tarybos posėdis vyko rekordine sparta – netruko nė valandos. Už daugumą administracijos parengtų sprendimų apskritai balsuota vienbalsiai.

Per valandą spėta ne tik patvirtinti krūvą sprendimų, padiskutuoti, bet ir pasveikinti naujuosius Tarybos narius Šiaulių valstybinio dramos teatro direktorių Aurimą Žvinį ir Šiaulių teritorinės ligonių kasos direktoriaus pavaduotoją Praną Nainį. Šiedu politikai pakeitė į Seimą išrinktus Stasį Tumėną ir Arūną Gumuliauską.

Iš postų verčiamiems E.Bivainiui ir D.Griškevičiui jokių kaltinimų nebuvo išsakyta. Oficialiame rašte pažymima tik tai, kad susiformavo nauja politinė dauguma. Vienas perversmininkų viešai pasakė, kad „šiuose postuose nori matyti savo žmones“.

Prieš posėdį tarybos nariams buvo įteiktas Savivaldybės darbuotojų kreipimasis. Jame beveik 100 darbuotojų paragino politikus neskubėti ir išreiškė pasitikėjimą savo vadovu.

Perversmą Šiauliuose subrandino prie opozicijos prisijungę trys iš keturių tarybos narių liberalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.