Teatro aikštė su pagrindine Klaipėdos egle – be pirotechnikos

Per Kalėdų švenčių laikotarpį Teatro aikštėje, kur stovi pagrindinė Klaipėdos eglė, bus draudžiami fejerverkai ir kitos pirotechnikos priemonės. Draudimai galios nuo šio penktadienio iki sausio 8-osios.

Teatro aikštė taps zona be pirotechnikos.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Teatro aikštė taps zona be pirotechnikos.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2016-12-01 17:30, atnaujinta 2018-02-10 01:18

Daug dėmesio saugumui bus skiriama ne tik šioje, bet ir Atgimimo aikštėje – tai vietos, kur per šventes susirenka daugiausiai žmonių. Dauguma klaipėdiečių neprieštarauja tokiam draudimui – jie dar nepamiršo, kaip prieš dešimtmetį nuo paleisto fejerverko buvo sužalota ir mirė pusamžė moteris. Menkesnių nelaimių pasitaikė ir daugiau.

„Norime, kad Kalėdos būtų dvasingos, siekiame saugumo visiems dalyviams, todėl priimame gana drąsų sprendimą ir stengsimės visais įmanomais būdais pažaboti pirotechnikos naudojimą“, – teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Dėl nekontroliuojamo pirotechnikos naudojimo Teatro aikštėje dalis klaipėdiečių Naujųjų metų naktį vengdavo senamiesčio.

„Klaipėdiečiai vis akcentuoja, kad mieste tikisi saugumo. Prieš kelerius metus masinių renginių metu uždraudėme stiklinę tarą. Dabar žengiame kitą žingsnį“, – sakė savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Informaciniai ženklai turėtų atsirasti aplink visą Teatro aikštę. Čia bus draudžiama įsinešti ir gėrimų stiklinėje taroje.

Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Matuzas neatmeta, kad naujoji tvarka kai kam nepatiks, bet yra įsitikinęs, kad tai žingsnis saugumo ir ramybės link.

Aikštėje ir jos prieigose šventiniu metu patruliuos daugiau pareigūnų. Įtarimą keliančių asmenų jie gali paprašyti parodyti rankines.

Ypatingo saugumo Teatro aikštėje šįmet prireikė dar ir todėl , kad bus sukurta prancūzų menininko meninė instaliacija – kupolas, kuris uždengs Taravos Anikės skulptūrą.

Stiklinį burbulą primenančiai puošmenai reikia ypatingos priežiūros – ji bus aptverta tvorele, prieigas saugos vaizdo kameros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.