Gabrielius Landsbergis išrėžė, ką mano apie siūlymą keisti pagalbinio apvaisinimo įstatymą

Rugsėjį prezidentė Dalia Grybauskaitė vetavo konservatyvųjį Pagalbinio apvaisinimo įstatymą, tad netrukus buvo priimtas kur kas liberalesnis variantas.

Seimo sesija baigiasi gruodžio 23-ąją, tad norint, kad šis klausimas būtų apsvarstytas ir priimtas, tai reikia padaryti iki šios dienos.<br>T. Bauro nuotr.
Seimo sesija baigiasi gruodžio 23-ąją, tad norint, kad šis klausimas būtų apsvarstytas ir priimtas, tai reikia padaryti iki šios dienos.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2016, 5:12 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:06 AM

Naujausioje įstatymo redakcijoje buvo nustatyta, kad sukuriamų embrionų skaičius yra neribojamas.

Tačiau naujieji Seimo nariai netruko – ketvirtadienį Seime įregistruota minėto įstatymo pataisa, kurioje vėl bandoma nustatyti į moters perkeliamų embrionų skaičių.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis Gabrielius Landsbergis sakė, kad pats balsavo prieš šio klausimo grąžinimą į darbotvarkę.

„Manau, kad tai, kad jis buvo priimtas Seime, buvo visos galimybės leisti jam įsigalioti nuo sausio 1-osios, dėl to, kad labai daug žmonių, kurie negali šiandien susilaukti vaikų, planavo pasinaudoti to įstatymo teikiamomis galimybėmis jau labai netrukus, praktiškai – už mėnesio“, – „Facebook“ transliacijos metu sakė kalbėjo G.Landsbergis.

Jis sakė apgailestaujantis, kad šis klausimas vėl bus svarstomas. Taip pat pridūrė nemanantis, kad yra įmanoma šį klausimą vėl kompetentingai apsvarstyti:

„Atsižvelgiant į visus privalumus ir trūkumus, į tai, kad būtų apsaugoti žmonės, būtų apsaugotos šeimos, apsaugoti žmonių lūkesčiai, per mažiau nei mėnesį“, – sakė konservatorius.

Seimo sesija baigiasi gruodžio 23-ąją, tad norint, kad šis klausimas būtų apsvarstytas ir priimtas, tai reikia padaryti iki šios dienos.

„Na, kaip kiti politikai aš genetikos neišmanau, gyvulininkystės neišmanau ir nemanau, kad aš ar į mane panašūs žmonės yra tie specialistai, kurie tokių klausimus spręstų.

Mes turėtumėme žvelgti į mokslą ir klausti kompetentingiausių žmonių tose srityse, kad jie duotų savo įvertinimus. Aš turiu didelį nuogąstavimą, kad šis klausimas bus priimtas skubotai ir nemanau, kad jis atsižvelgs į visų suinteresuotų rezultatus. Dėl to man gaila“, – sakė G.Landsbergis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.