Izraelio ir Lietuvos diplomatinių santykių 25-mečiui – studentės sukurtas pašto ženklas

Izraelio valstybės ambasada Lietuvoje kartu su Vilniaus dailės akademija (VDA) ir Lietuvos paštu surengė studentų darbų konkursą pašto ženklui sukurti. Vilniaus dailės akademijos Kauno ir Klaipėdos fakultetų studentai siūlė idėjas, Izraelio ir Lietuvos diplomatinių santykių 25-mečiui įamžinti.

Renginio akimirkos.
Renginio akimirkos.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2016, 10:51 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:13 AM

Gruodžio 1 d. posėdžiavusi trišalė komisija išrinko VDA Kauno fakulteto Grafinio dizaino specialybės trečio kurso studentės Kotrynos Opanovičiūtės pasiūlytą pašto ženklo projektą konkurso nugalėtoju. Lietuvos paštas, patvirtinus Pašto ženklų leidybinei komisijai, ateinančių metų sausio 7 d. planuoja išleisti pašto ženklą su konkurso nugalėtojos idėja. VDA Kauno ir Klaipėdos fakultetų studentai konkursui pateikė 56 darbus. Daugumoje pasiūlymų atsispindėjo valstybių heraldika, vėliavų spalvos, draugystę ir partnerystę vaizduojantys simboliai. „Bendradarbiavimas su Vilniaus dailės akademijos fakultetais ir Lietuvos paštu iliustruoja visapusišką bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir Izraelio“, – sako Izraelio valstybės ambasadorius Lietuvai Amiras Maimonas. Vilniaus dailės akademijos rektorius prof. Audrius Klimas pasakojo, kad šis konkursas studentams buvo tikras iššūkis, nes tema reikalavo gilaus ir profesionalaus sprendimo. „Džiaugiuosi, kad pasiektas rezultatas yra vertas šios progos svarbos. Darbų gausa ir kokybė dar kartą patvirtino, kad VDA studijuoja talentingi jauni kūrėjai“, – teigė VDA rektorius A. Klimas. „Pašto ženklas, kuris su laiškais ir pašto siuntomis plačiai pasklinda po visą pasaulį, yra svarbios istorinės, politinės ar kultūrinės žinios nešėjas. Šis pašto ženklas bus priminimas apie jau ketvirtį amžiaus puoselėjamą dviejų valstybių draugystę“, – pažymi Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Rasa Kruopaitė-Lalienė. Kitąmet apyvartoje pasirodysiantis 0,97 euro nominalo pašto ženklas, kuris įamžins Izraelio ir Lietuvos diplomatinių santykių 25-mečio sukaktį, bus išleistas 200 tūkst. egzempliorių tiražu. Lietuva ir Izraelis diplomatinius santykius užmezgė 1992 m. sausio mėn. 8 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.