Šiauliuose įžiebta Kalėdų eglutė

Pernai kuprotą Kalėdų eglę keiksnoję šiauliečiai šiemet gali džiaugtis didmiesčiui gėdos nedarančia kalėdine žaliaskare.

Penktadienį vakare Šiauliuose, Prisikėlimo aikštės skvere įžiebta kalėdinė eglė.<br>R.Vitkaus nuotr.
Penktadienį vakare Šiauliuose, Prisikėlimo aikštės skvere įžiebta kalėdinė eglė.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-02 18:47, atnaujinta 2018-02-10 01:05

Penktadienį vakare Šiauliuose, Prisikėlimo aikštės skvere įvairiaspalvėmis girliandomis suspindusi kalėdinė eglė suteikė džiaugsmo į jos įžiebimo šventę susirinkusiems miestiečiams.

Šiemet pagrindinę Kalėdų eglę Šiauliuose nuspręsta papuošti kitoje vietoje – ne prie Šiaulių valstybinės kolegijos, o prie miesto savivaldybės esančiame skvere.

Naujoje erdvėje iškilusi šventinė žaliaskarė šiam skverui suteikė jaukumo, o šventinį įspūdį dar labiau sustiprino ir papildomas viso skvero apšvietimas bei girliandomis papuošti čia augantys medžiai.

Naujove tapo ir pačios eglės konstrukcija. Jei anksčiau pagrindine Kalėdų egle Šiauliuose tapdavo miestiečių dovanota žaliaskarė, tai šiemet buvo nuspręsta kalėdinę eglutę sukurti iš eglišakių.

Natūraliomis eglės šakomis papuoštos metalinės konstrukcijos aukštis siekia 15 metrų.

Dar trimis metrais ši „Saulėtąja miesto egle“ pavadinta ir Šiauliams reikšmingo saulės simbolio elementais dekoruota pagrindinė miesto kalėdinė eglė „ūgtelėjo“ pridėjus įspūdingą viršūnę.

Į Kalėdų eglutės įžiebimo šventę susirinkusiems šiauliečiams įspūdingą reginį dovanojo ugnies šou parengę „Ugnies valdovų“ meistrai.

Į sceną sugužėjus Kalėdų seniams čia pasirodė ir Šiaulių miesto meras Artūras Visockas, kuris pasveikino visus susirinkusiuosius su artėjančiomis šventėmis ir kartu su į sceną pakviestais vaikais įžiebė eglę.

Suspindus eglei linksmybės tęsėsi. Iš pradžių visus šokti kvietė scenoje likę Kalėdų seniai. Vėliau jie vietą užleido mušamųjų instrumentų grupei „Ritmas kitaip“. Šventė tęsėsi toliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.