Gintaras Steponavičius apklaustas kaip specialusis liudytojas

Per rinkimus svaidyti džiugūs liberalų lyderių pareiškimai, jog teisėsauga dėl galimos korupcijos nusitaikiusi tik į buvusį jų lyderį Eligijų Masiulį, atrodo, buvo pernelyg ankstyvi.

Įkandin E.Masiulio (kairėje) nemalonumai užklupo ir G.Steponavičių.
Įkandin E.Masiulio (kairėje) nemalonumai užklupo ir G.Steponavičių.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris („Lietuvos rytas“)

Dec 3, 2016, 9:04 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:03 AM

Specialusis liudytojas – tokį oficialų statusą galimos korupcijos byloje, įsukusioje E.Masiulį, kitus politikus ir koncerną „MG Baltic“, šiuo metu turi vienas svarbių Liberalų sąjūdžio veikėjų, Seimo narys Gintaras Steponavičius.

Tai „Lietuvos rytui“ patvirtino Generalinė prokuratūra.

Specialusis liudytojas – tik per žingsnį nuo įtariamojo. Tačiau to žingsnio gali ir nebūti, jeigu teisėsauga nesurinks pakankamai duomenų. Be to, G.Steponavičius – parlamentaras, tad kol nepanaikintas mandatas, jis negali tapti įtariamuoju.

Vienintelė politiko apklausa, apie kurią žinoma oficialiai, vyko dar rugpjūtį. Jis kelias valandas prokurorų buvo tardomas greičiausiai dėl savo fondo veiklos ir jo santykių su „MG Baltic“.

Anksčiau prokurorai buvo kratę patį fondą, apklausė jo vadovą Vytautą Toleikį.

Tačiau pats G.Steponavičius, beje, teisininkas, „Lietuvos rytui“ taip ir nesistengė rišliai patvirtinti, kad yra tapęs specialiuoju liudytoju, nors tyrėjai visuomet aiškiai pasako iškviestam asmeniui, koks jo statusas.

„Buvau pakviestas kaip liudytojas, bet per apklausą buvau informuotas, kad kai kurių klausimų man tik kaip liudytojui užduoti negalima.

Tačiau kaip ten buvo toliau, kokia buvo procedūra ir kuo viskas baigėsi, aš nesupratau ir nežinau“, – painiai dėstė Seimo narys.

Bet kokiu atveju neatmestina, kad prokurorai yra rimtai nusitaikę ir į kitus Liberalų sąjūdžio veikėjus, ne tik į buvusį partijos pirmininką E.Masiulį, kurį dar gegužę sučiupo su neaiškios kilmės ketvirčiu milijono eurų grynaisiais jo namuose.

Teisėsauga oficialiai pareiškė E.Masiuliui įtarimus ėmus kyšį iš „MG Baltic“ už koncernui palankius politinius veiksmus. Buvęs parlamentaras tai neigia aiškindamas, kad tie pinigai buvo neoficiali paskola šeimos verslui.

Liberalų sąjūdžio lyderiai ugningai tikino nieko apie tai nežiną, jie niekuo dėti, o tie pinigai tikrai nebuvo partijos juodoji kasa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.