Gintaras Steponavičius paaiškino, kodėl buvo iškviestas apklausai STT

Specialusis liudytojas – tokį oficialų statusą galimos korupcijos byloje, įsukusioje E.Masiulį, kitus politikus ir koncerną „MG Baltic“, šiuo metu turi vienas svarbių Liberalų sąjūdžio veikėjų, Seimo narys Gintaras Steponavičius.

Pats G.Steponavičius šeštadienį savo feisbuko paskyroje pasiaiškino, kodėl vyko į apklausą STT.<br>T. Bauro nuotr.
Pats G.Steponavičius šeštadienį savo feisbuko paskyroje pasiaiškino, kodėl vyko į apklausą STT.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2016, 4:59 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:57 AM

Tai „Lietuvos rytui“ patvirtino Generalinė prokuratūra.

Pats G.Steponavičius šeštadienį savo feisbuko paskyroje pasiaiškino, kodėl vyko į apklausą STT.

„Žiniasklaida vėl domisi E.Masiulio byla, todėl noriu keliais sakiniais pasidalinti informacija, kurią aš pats žinau. Rugpjūčio mėnesį į Generalinę prokuratūrą buvau iškviestas kaip liudininkas atsakyti į klausimus apie mano vardu pavadinto paramos fondo veiklą ir kitas su šia byla žinomas aplinkybes.

Kaip liudininkas iš prokuratūros aš ir išėjau. Šiandien žiniasklaida pranešė esą prokuratūros teigimu aš esu specialusis liudininkas. Man tai esmės nekeičia – bendradarbiavau ir bendradarbiausiu su teisėsauga, kad ši byla būtų kaip galima greičiau ištirta ir visuomenei būtų atsakyta į visus klausimus.

Mano vardu pavadinto paramos fondo veikla buvo ir yra visiškai skaidri ir vieša. Savo iniciatyva kitą savaitę dar kartą susitiksiu su prokuroru ir atsakysiu į visus klausimus, jei tokių tik atsiras“, – rašė G.Steponavičius.

Lrytas.lt primena, kad teisėsauga oficialiai pareiškė E.Masiuliui įtarimus ėmus kyšį iš „MG Baltic“ už koncernui palankius politinius veiksmus. Buvęs parlamentaras tai neigia aiškindamas, kad tie pinigai buvo neoficiali paskola šeimos verslui.

Liberalų sąjūdžio lyderiai ugningai tikino nieko apie tai nežiną, jie niekuo dėti, o tie pinigai tikrai nebuvo partijos juodoji kasa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.