Kaunas panašėja į Vilnių. Ar visi liks patenkinti?

Galbūt palankiai susiklostė aplinkybės, galbūt išties valdžią Kaune perėmę žmonės kitaip šeimininkauja, tačiau pastaraisiais metais įvykusių pokyčių mieste neįmanoma nepastebėti.

Kaune atsiranda reiškinių, kuriuos prieš porą metų buvo galima patirti tik Vilniuje.<br>P.Mantauto nuotr.
Kaune atsiranda reiškinių, kuriuos prieš porą metų buvo galima patirti tik Vilniuje.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-04 07:00, atnaujinta 2018-02-10 00:54

Vienu metu remontuojama tiek gatvių, kad vairuotojai jau plūstasi dėl nuolat susidarančių spūsčių, bokštiniai kranai rikiuojasi vienas prie kito ir net kyla pavojus ore susidurti strėlėmis, o darbo pasiūlymai kauniečiams užima vis didesnius plotus.

Netikėtą dovaną įteikė ir naujoji šalies valdžia, kuri užsimojo dvi ministerijas perkelti į Kauną. Tai keli šimtai naujų darbo vietų – ir pačiose valdžios įstaigose, ir jas aptarnaujančiose bendrovėse.

Jeigu sumanymas pasirodytų naudingas bent jau finansiškai, galbūt ateityje kraustynės gresia ir kitų įstaigų darbuotojams.

Norėjo kauniečiai lygiuotis į sostinės gyventojus? Štai pirmieji ženklai, kad viskas juda būtent tokia kryptimi, o Kaunas su Vilniumi gali konkuruoti ne tik Kalėdų eglės grožiu.

Daugelį žmonių permainos džiugina, tačiau pats metas įvertinti sostinės patirtį ir pasvarstyti apie iškilsiančius nepatogumus, o vilniečiai apie juos gali daug papasakoti.

Didžiausi iššūkiai laukia vairuotojų. Didesnės ar mažesnės spūstys susidaro beveik visoje centrinėje Vilniaus dalyje esančiose gatvėse, o jeigu nutinka eismo įvykis, gali tekti pusvalandį ar net valandą knapsoti prie vairo.

Spūstys dėl gatvių remonto Kaune gali tapti puikia kantrybės treniruote kauniečiams ir geru pavyzdžiu, kaip atrodys miesto gatvės, tarkime, 2018-ųjų pabaigoje. Griaunamo „Respublikos“ viešbučio vietoje tuo metu jau turėtų stovėti didžiulis verslo centras, greta – du mažesni.

Šiuose biuruose pačiame miesto centre dirbs keli tūkstančiai žmonių, todėl kiekvieną rytą jiems reikės važiuoti į darbą, o vakare grįžti namo. Galbūt dar kokį kartą išvažiuoti tvarkyti reikalų dieną.

Piktina mokestis už automobilio stovėjimą ir besiplečiantis gatvių, kuriame renkamas šis mokestis, tinklas? Pamirškite tai. Vilniečiai dažnai džiaugiasi, kad pavyksta surasti vietą transporto priemonei net apmokestintoje zonoje.

Galbūt ne už kalnų ta diena, kai palikus automobilį Kauno „Akropolio“ daugiaaukštėje aikštelėje, taip pat teks atverti piniginę, antraip nepavyks suvaldyti transporto priemonių srauto.

Kauno valdžia žadėjo įrengti daugiaaukštę aikštelę miesto centre, tačiau greitai dar nebus galimybių ja naudotis, o net ir ją atidarius už paslaugą teks mokėti.

Jeigu kyla biurų centrai, juose dirbs žmonės. Tikėtina, kad tai bus jauni specialistai, kuriems reikės būstų. Nekilnojamojo turto rinka yra specifinė ir sunkiai nuspėjama, tačiau tikėtina, kad bent jau artimiausiu metu šiuolaikiškas būstas Kaune gali brangti.

Nekilnojamojo turto projektų plėtotojai pasistengs spragą užpildyti ir dabar tai jau daro, tačiau gyvenamojo būsto statyba iš pakaunės keliasi į miestą ir net centrinę jo dalį.

Pro langus regėjote žaliuojančius medžius ir mėgdavote prie jų pasivaikščioti su savo augintiniu? Dabar žaliosios zonos vietoje regėsite daugiabučio virtuvėje rytais kavą gurkšnojančius naujakurius.

Miesto atgimimas suteikia daugybę galimybių, tačiau nepavyks išvengti ir netekčių.

„Laikinoji sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.