„Informacijos dienos 2016“: apie stereotipus ir klijuojamas etiketes

„Matyta etiketė: pasirinkai ar parinko?“ – tokiu pavadinimu Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto studentai kreipiasi į šių metų „Informacijos dienų“ lankytoją. Gruodžio 5-8 d. „Informacijos dienos“ vyks jau keturioliktąjį kartą, renginio metu publiką diskutuoti apie stereotipus pakvies žymūs Lietuvos visuomenės veikėjai.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2016, 1:38 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:36 AM

„Stereotipai – itin aktuali tema ne tik žmonėms, besidomintiems medijomis bei komunikacija. Kiekvienas su jais susiduriame kasdien, dažnas ir į pasaulį žvelgiame per stereotipų prizmę. Todėl yra itin svarbu suprasti vyraujančias tendencijas ir apie jas diskutuoti kartu su kompetetingais politikos, komunikacijos, pramogų pasaulio, mados, kino industrijos atstovais. Negalime leisti kažkam kitam nuspręsti už mus“, – „Informacijos dienų 2016“ idėja dalinosi projekto vadovė Greta Petrauskaitė.

Žiniasklaida, teatras, ryšiai su visuomene, medijos, politika, muzika, kelionės, socialiniai tinklai – tai sritys, kuriose kasdien gimsta vis daugiau stereotipų. 

„Taigi už kokių slepiesi tu? Negi tikrai niekada nepriėmei sprendimo vedamas jau iš anksto suformuotos nuomonės?“ Klausia šiųmetės diskusijos dalyviai.

Tikrai ne paslaptis, kad didelė dalis juokelių atsiranda ne ko kito, kaip stereotipų dėka.

Tai bando  patvirtinti „Informacijos dienose 2016“ dalyvaujanti  “stand up“ komikų grupė „Komediena“. Vos prieš 9 mėnesius susikūrusi grupė  jau yra surengusi daugiau nei 30 pasirodymų Vilniuje ir Kaune.

Šiuo metu komandą sudaro keturi šaunūs komikai — 3 lietuviai ir vienas amerikietis, juokaujantys skirtingomis, bet visiems aktualiomis temomis.

Madoje, teatre, socialiniuose tinkluose bei kitose erdvėse vyraujančius stereotipus bandys paneigti, o galbūt kaip tik patvirtinti tokie lektoriai, kaip Lietuvos nepriklausomybės signatarė, aktorė, politikė bei visuomenės veikėja Nijolė Oželytė, socialinių medijų bendrovės „bigNow“ direktorė Jarūnė Narkevičiūtė, lietuviško mados prekės ženklo „MK drama queen“ savininkės Monika Paulikaitė ir Kotryna Armonaitė, aktorius, šokėjas ir choreografas Gytis Ivanauskas ir daugelis kitų savo srities specialistų.

Diskusiją „Kur gyvena „prostitutė“ – galvoje ar politikoje?“, kurioje dalyvauja aktorė N.Oželytė, gruodžio 7 d. 13 val. portalas lrytas.tv transliuoja tiesiogiai.

Renginio organizatoriai be profesionalų paskaitų vilniečiams pasiūlys ir įvairiausių pramogų – bus organizuojamas protmūšis, orientacinės automobilių varžybos po naktinę sostinę, Microsoft, Redbull žaidimai, stalo teniso, stalo futbolo turnyrai. Dalyvių lauks rėmėjų įsteigti prizai.

Renginio uždarymas įvyks Vilniaus universiteto Didžiojoje Auloje – ją gruodžio 8 dieną šildys akustinės muzikos skambesys. „Informacijos dienų 2016“ organizatorių komanda kviečia sekti naujienas

https://www.facebook.com/Informacijos.Dienos/.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.