„Lietuvos geležinkelių“ valdyba pirmadienį spręs dėl S.Dailydkos

Valstybės valdomos bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ valdyba pirmadienį spręs, ar

Pirmadienį S.Dailydka surengė spaudos konferenciją.<br>Stop kadras
Pirmadienį S.Dailydka surengė spaudos konferenciją.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2016, 10:11 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:42 AM

„Valdyba ketina posėdžiauti šiandien ir spręsti geležinkelių vadovo klausimą. Kol kas ne aišku, ar posėdis įvyks fiziškai, gali būti balsuojama raštu. Laikinuoju bendrovės vadovu planuojama skirti vieną iš pavaduotojų“, – BNS sakė susisiekimo ministro atstovas spaudai Ričardas Slapšys.

Praėjusį penktadienį S.Dailydka pareiškė, jog traukiasi iš „Lietuvos geležinkelių“ vadovo pareigų. Jis bendrovei vadovavo šiek tiek daugiau nei 10 metų.

Pasak R.Slapšio, vietoje S.Dailydkos bendrovei laikinai vadovauti gali būti paskirtas vienas iš keturių jo pavaduotojų. Vienas jų – 16 metų „Lietuvos geležinkeliuose“ dirbantis Albertas Šimėnas BNS sakė negavęs tokio pasiūlymo. Kiti generalinio direktoriaus pavaduotojai yra Geležinkelių infrastruktūros direkcijos direktorius Andrius Montrimas, Krovinių vežimo direkcijos direktorius Stasys Gudvalis ir Keleivių vežimo direkcijos direktorius Raimondas Burkovskis.

Geležinkelių valdybą sudaro trys ministerijos atstovai – jos pirmininkas susisiekimo viceministras Saulius Girdauskas, ministerijos kancleris Tomas Karpavičius ir ministro patarėjas Alfonsas Macaitis, taip pat du nepriklausomi atstovai – Ričardas Čepas ir Algimantas Variakojis.

Pastaruoju metu žiniasklaida kėlė klausimus dėl „Lietuvos geležinkelių“ paramos skirstymo ir vidaus sandorių, kuriais įmonė be konkurso įsigydavo lokomotyvų dalis iš Rusijos.

Išskirtinio dėmesio, skirstant „Lietuvos geležinkelių“ paramą, sulaukė Vilkaviškio rajono ir Mažeikių rajono lopšeliai, darželiai ir sporto mokyklos. Vilkaviškio vienmandatėje apygardoje premjeras Algirdas Butkevičius į Seimą kandidatuoja nuo 1996 metų, o Mažeikiuose savivaldybės tarybos nariu dirba ministro pirmininko patarėjas susisiekimo klausimais Darius Jarmantavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.