J. Pagojus atsistatydina iš VVTAT direktoriaus pareigų, stabdo narystę partijoje

Dėl vairavimo išgėrus ir bandymo išvengti nuobaudos kritikos sulaukęs socialdemokratas Julius Pagojus atsistatydina iš Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktoriaus pareigų ir stabdo narystę partijoje.

J.Pagojus nebedirbs Valstybinėje vartotojų teisių apsaugos tarnyboje.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
J.Pagojus nebedirbs Valstybinėje vartotojų teisių apsaugos tarnyboje.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 5, 2016, 7:44 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:44 AM

„Pranešu, jog atsistatydinu iš Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktoriaus pareigų ir stabdau savo narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje.

Šį sprendimą priėmiau atsižvelgdamas į susiklosčiusią situaciją, kuri užkerta kelią man tinkamai atlikti savo pareigas šioje tarnyboje ir gali paralyžiuoti visos institucijos darbą“, – pirmadienį išplatintame pranešime sako J.Pagojus.

Jis pranešime taip pat dėkojo savo rėmėjams ir partijos bičiuliams, kurie juo pasitikėjo.

J.Bernatonis lieja apmaudą

Laikinasis teisingumo ministras Juozas Bernatonis sako tenkinsiantis partiijos bičiulio socialdemokrato J.Pagojaus prašymą atsistatydinti iš Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktoriaus (VVTAT) pareigų ir sako apgailestaujantis, jog jaunas žmogus turi palikti tarnybą.

„Aš gavau pareiškimą šiandien ryte dėl jo atsistatydinimo ir šiuo metu sprendžiu tą klausimą. Aš manau, kad taip“, – BNS pirmadienio rytą sakė laikinasis ministras, paklaustas, ar tenkins prašymą.

„Kai kalbėjomės, jis motyvavo, kad jam bus sunku dirbti, kad tai gali pakenkti pačiai tarnybai, tarnyba yra svarbi. Gaila, kad jaunas žmogus turi palikti tarnybą (...), žinoma, gaila, bet aš manau, kad jaunas žmogus su jo gabumais tikrai susiras darbą Lietuvoje“, – apie buvusį savo patarėją ir teisingumo viceministrą kalbėjo J.Bernatonis.

„Padarė meškos paslaugą partijai“

Socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas Seimo narys Algirdas Sysas teigiamai vertina Juliaus Pagojaus atsistatydinimą iš VVTAT vadovo pareigų ir narystės Lietuvos socialdemokratų partijoje stabdymą.

„Tai jam reikėjo seniai padaryti, pačią pirmą dieną. Labai gaila, kad tai užsitęsė, ir jis padarė meškos paslaugą partijai“, – pirmadienį sakė A. Sysas.

Pasak jo, J. Pagojus taip pat pasitraukė iš partijos Etikos komisijos pirmininko pavaduotojo pareigų. Jeigu J. Pagojus nebūtų sustabdęs narystės partijoje, A. Syso teigimu, šiuo atveju jis būtų svarstomas Etikos komisijoje, ir „sprendimas būtų, ko gero, pašalinti iš partijos“.

Neprisiekęs ministras – vos parą

Praėjusią savaitę prezidentė pritarė paskirtojo premjero Sauliaus Skvernelio teiktai buvusio teisingumo viceministro J.Pagojaus kandidatūrai į teisingumo ministrus.

Paskelbus iki tol neviešintą informaciją, jog pernai jis policijos pareigūnams įkliuvo vairavęs neblaivus – jam nustatytas 0,67 promilės girtumas – socialdemokratų teiktas kandidatas į ministrus pranešė atsisakantis posto būsimoje Vyriausybėje.

Apie tai J.Pagojus pranešė po susitikimo su paskirtuoju premjeru S.Skverneliu.

Tiek premjeras, tiek prezidentė Dalia Grybauskaitė teigė pritarę J.Pagojaus kandidatūrai, nes procedūrų metu neturėję išsamios informacijos apie visas šios istorijos aplinkybes.

Policijai įkliuvęs J.Pagojus vyko tikrintis kraujo, jo tyrimas parodė nulines promiles. Tuo remdamasis politikas ginčijo alkoholio matuoklio rodmenis teisme, tačiau dviejų instancijų teismai argumentus atmetė nurodydami, kad tyrimas atliktas pažeidžiant procedūras.

Socialdemokratų vadovybė teigė nežinojusi apie partijos nario prasižengimą – partijos lyderis laikinasis premjeras Algirdas Butkevičius paaiškėjus aplinkybėms pareiškė, kad J.Pagojus neturėtų eiti ir VVTAT direktoriaus pareigų.

Opoziciniai konservatoriai taip pat buvo kreipęsi į prokurorus dėl J.Pagojaus skyrimo tarnybos vadovu teigdami, kad konkurso sąlygos galėjo būti sukurtos siekiant sumažinti konkurenciją J.Pagojui ir užtikrinti jam darbo vietą po spalį vyksiančių rinkimų į Seimą.

Teisingumo ministerija teigė, kad konkursas vyko skaidriai, jame dalyvavo šeši asmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.