Lietuvos vadovai atsisveikino su Austrijos ambasadoriumi

Užsienio reikalų ministras Linas

A.Butkevičius ir L.Linkevičius atsisveikino su Austrijos ambasadoriumi Lietuvoje J.Spitzeriu (nuotr.).<br>T.Bauro nuotr.
A.Butkevičius ir L.Linkevičius atsisveikino su Austrijos ambasadoriumi Lietuvoje J.Spitzeriu (nuotr.).<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2016, 10:44 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:40 AM

L.Linkevičius padėkojo ambasadoriui už jo asmeninį indėlį ir pastangas plėtojant ryšius tarp Lietuvos ir Austrijos bei išreiškė viltį, kad abiejų šalių bendradarbiavimas nenutrūks net ir Austrijai uždarius savo diplomatinę atstovybę Vilniuje.

„Lietuva vertina konstruktyvius dvišalius santykius ir yra pasirengusi siekti toliau visokeriopai vystyti ryšius tarp abiejų šalių. Tikiu, kad ir ateityje sugebėsime sėkmingai plėtoti Lietuvos ir Austrijos bendradarbiavimą tiek ES, tiek saugumo bei kitų globalių iššūkių klausimais“, – pažymėjo ministras.

J.Spitzeris Austrijos ambasadoriumi Lietuvoje dirbo nuo 2013 metų vasaros.

Tikisi, kad santykiai nepasikeis

Laikinai einantis Ministro Pirmininko pareigas Algirdas Butkevičius, pirmadienį priėmęs atsisveikinti atvykusį J.Spitzerį, sakė tikįs, kad Lietuva ir toliau glaudžiai bendradarbiaus su Austrija, nepaisant šios šalies sprendimo uždaryti savo ambasadas Baltijos šalyse.

„Tikimės, kad politinis dialogas ir ateityje vyks visais lygiais. Apgailestaujame dėl sprendimo uždaryti Austrijos ambasadą Vilniuje ir kitose Baltijos šalyse. Taip sumažės Austrijos gebėjimai sekti įvykių eigą mūsų regione. Tačiau mes suprantame, kad ambasados uždarymas nereiškia mūsų santykių statuso pasikeitimo. Lietuva yra suinteresuota tęsti bendradarbiavimą su Austrija prekybos, investicijų, kultūros, turizmo ir kitose srityse“, – sakė laikinasis Premjeras.

Austrijos ambasada Vilniuje buvo įkurta 1997 m. 2015 m. Austrijos vyriausybė priėmė sprendimą 2016 metais uždaryti ambasadas Baltijos valstybėse. Vėliau ambasados uždarymas Taline nukeltas dėl būsimo Estijos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai.

Pasak A. Butkevičiaus, būtų tikslinga suaktyvinti apsikeitimus aukščiausio lygio pareigūnų vizitais. Tai, kad dvišaliai ryšiai galėtų plėstis, rodo ir ekonominio bendradarbiavimo statistika – 2015 m. dvišalė prekyba išaugo daugiau nei 18 proc., Austrijos eksportas į Lietuvą padidėjo 21,3 proc., Lietuvos eksportas į Austriją – 6,8 proc., turizmas augo 12,1 proc.

„Norime pasveikinti Austrijos investuotojus, vystančius projektus Lietuvoje. Vertiname regioninį bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir Zalcburgo žemės ekonomikos, sveikatos apsaugos, kultūros ir švietimo srityse. Tai sėkmingos Europos Sąjungos regioninės politikos pavyzdys“, – teigė laikinasis Vyriausybės vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.