Šiaulietė pasirodė stipresnė už kūną kaustančią negalią

Cerebriniu paralyžiumi serganti šiaulietė Vidmantė Raustytė įrodė, kad nėra neįmanomų dalykų. Ligos kaustoma 26 metų mergina sugebėjo su bendraminčiais 16 miestų ir miestelių surengti socialinę akciją „Aš ir TU – tai MES“.

V.Raustytė neslėpė, kad yra patyrusi ir patyčių, ir pažeminimą.<br>G.Šiupario nuotr.
V.Raustytė neslėpė, kad yra patyrusi ir patyčių, ir pažeminimą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2016, 3:25 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:34 AM

Su seserimi dvyne cerebriniu paralyžiumi serganti mergina pati stengiasi džiaugtis kiekviena akimirka, šypsotis ir tuo užkrėsti kitus.

Per Tarptautinę neįgaliųjų dieną akcija mergina siekė atkreipti sveikųjų dėmesį į negalios paliestus žmones, kad nebeiškiltų tokių didelių integracijos barjerų.

V.Raustytės idėja sulaukė didžiulio palaikymo. Šio renginio globėju sutiko būti Prezidentas Valdas Adamkus, su kuriuo šiaulietė prieš 13 metų susipažino skautų renginyje.

„Nesitikėjau, kad Prezidentas prisidės prie akcijos, bet parašiau atvirą ir nuoširdų laišką, – šypsena tvieskė mergina. – Džiaugiuosi, kad prisijungė ir ambasadoriai – Rio parolimpinis čempionas Mindaugas Bilius ir Rio žaidynėse bronzą laimėjusi šiauliečių irkluotojų Aurimo Lanko ir Edvino Ramanausko pora“.

Šiaulietės sumanyta akcija pritraukė didžiulę miestiečių minią, kuri šeštadienį susirinko skvere priešais miesto savivaldybės pastatą.

„Toks šiauliečių dėmesys rodo dėmesingumą. Tikiuosi, kad tai – gražios tradicijos pradžia“, – pasidžiaugė M.Bilius.

Susirinkusieji susibūrė bendrai nuotraukai – minia suformavo gyvą simbolį „Neįgalusis“.

Už puikią idėją V.Raustytė su pagalbininkėmis pirmadienį buvo pakviesta į Šiaulių miesto savivaldybę ir apdovanotos mero Artūro Visocko.

„Svarbu neužsidaryti, nebijoti ir išeiti, – šypsodamasi kalbėjo V.Raustytė. – Man mintis apie tokią akciją rutuliojosi visą gyvenimą, nes esu patyrusi ir patyčių, ir pažeminimą. Tiesiog pajaučiau, kad jau metas griauti sienas“.

Olimpinę bronzą parvežę irkluotojai M.Lankas ir E.Ramanauskas sakė nė akimirkai nedvejoję, kai jų paprašė prisidėti prie akcijos.

„Mes būtume kartu ir nelaimėję medalių. Akivaizdu, kad požiūrį į neįgaliuosius reikia keisti. Viskas gali prasidėti nuo tokios iš pirmo žvilgsnio paprastos šventės“, – kalbėjo M.Lankas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.