„Darbiečių“ gretose – šurmulys dėl naujo partijos lyderio

Praėję rinkimai Darbo partijai nebuvo sėkmingi, parlamente darbuojasi tik du šios partijos atstovai – Valentinas Bukauskas ir Petras Čimbaras. Būtent jų prisijungimas prie socialdemokratų frakcijos Seime sukėlė „darbiečių“ pyktį, mat šis žingsnis nebuvo aptartas su partijos vadovybe.

Darbo partijos nariai rinkosi į tarybos posėdį.<br>T.Bauro nuotr.
Darbo partijos nariai rinkosi į tarybos posėdį.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-07 19:39, atnaujinta 2018-02-10 00:00

Paliks spręsti naujam pirmininkui

Trečiadienio vakarą į tarybos posėdį susirinkę Darbo partijos nariai svarstė, kaip reiktų reaguoti į tokį partijos kolegų akibrokštą ir galiausiai nutarta, kad su šia situacija teks tvarkytis naujam partijos vadovui.

„Šis klausimas nukeltas į ateitį, visi norėjo diskutuoti dėl pirmininko rinkimų, tad prie jo dar teks grįžti. Partijos statutas apibrėžia mūsų dalyvavimą politiniuose dariniuose ir liko tam tikrų klausimų. Mano manymu, situacija yra nenormali, tokie sprendimai turi būti priimami partijos organuose. Aiškinama, kad jiems mandatą prisijungti suteikė skyriai, bet tai ne pagal partijos statutą, bet, mano nuomone, toks klausimas turėtų būti aptartas“, – kalbėjo V. Gapšys ir pridūrė, kad tai buvo skubotas, neišdiskutuotas ir individualus partijos narių sprendimas.

Keli kandidatai atsisakė

Po pirmojo rinkimų turo atsistatydino partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis ir šias pareigas laikinai perėmė V.Gapšys, o naują vadovą partija išsirinks suvažiavimo metu, kuris vyks gruodžio 11 dieną. Tarp norinčių perimti partijos vairą buvo net šeši kandidatai: Vydas Gedvilas, Kęstutis Daukšys, Šarūnas Birutis, Rolandas Janickas, Artūras Palauskas ir Živilė Pinksuvienė. Tarybos posėdžio metu savo kandidatūras atsiėmė K.Daukšys, A.Paulauskas ir Š.Birutis. Tiesa, pats V.Gedvilas tarybos posėdyje nedalyvavo.

V.Gapšys teigė, kad tarp kitų kandidatų minėta ir V.Bukausko pavardė, o jo kandidatūra būtų buvusi partijoje labai pageidautina, tačiau prisijungimas prie socialdemokratų frakcijos situacija pakeitė: „Man sunku įsivaizduoti partijos pirmininką ir socialdemokratų frakcijos narį. Teisiškai tam kliūčių nėra, bet tam tikra politinė logika diktuoja, kad gyvenimas turi šiek tiek kitaip klostytis. Aš taip negalėčiau dirbti“, – kalbėjo V.Gapšys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.