Eugenijus Gentvilas apie socialdemokratus: „Jie turi padraskyti mūsų žaizdą“

Trečiadienio vakarą į valdybos posėdį rinkosi skandalų šleifo neatsikratantis Liberalų sąjūdis. Posėdyje liberalų valdyba aptarinėjo rinkimų rezultatus, etikos komisijos išvadas, partijos biudžetą ir kitus esminius klausimus.

Trečiadienio vakarą liberalai rinkosi į valdybos posėdį.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Trečiadienio vakarą liberalai rinkosi į valdybos posėdį.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2016, 9:03 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:59 PM

Vienas klausimas, kurio partijos valdyba neaptarinėjo, buvo Gintaro Steponavičiaus sprendimas palikti Liberalų sąjūdį. Paklaustas, kodėl apie tai nebuvo kalbama, liberalų frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas sakė, kad šis posėdis buvo skirtas aptarti techniniams klausimams.

Visgi paklaustas apie G.Steponavičių sakė, kad tik mažuma specialiojo liudytojo statusą gavusių asmenų tampa įtariamaisiais.

„Taip yra praktikoje. Aš tikrai tikiu, kad G.Steponavičiui nebus pareikšti įtarimai. O čia nesusipratimas, koks statusas jam yra suteiktas, gali būti ir žmogaus klaida, tarkime, streso akivaizdoje.

Dėl to, aš drįsau pasakyti, kad nesu tikras ar buvo pasakyta teisybė. Juk žmogus galėjo ne taip suprasti. Tai nereiškia, kad spėlioju, kad G.Steponavičius žinojo ir sąmoningai meluoja“, – kalbėjo E.Gentvilas.

Jis taip pat sakė, kad partijos bičiulio pasitraukimas iš Liberalų sąjūdžio yra tinkamas ir tokioje situacijoje normalus sprendimas, nes taip jis į savo problemas neįvelia visos partijos. Tiesa, tai nėra taip paprasta.

„Aš, kaip partijos pirmasis vicepirmininkas vistiek turiu komentuoti. Bet bent jau formaliąja prasme, jis nuima atsakomybę nuo partijos. Taip pat yra jo jau pasvertas pasirinkimas išeiti iš partijos frakcijos seniūno pavaduotojo pareigų.

Tačiau antradienį jis nedalyvavo frakcijos posėdyje ir aš nusprendžiau, kaip frakcijos seniūnas, to klausimo, jam nedalyvaujant, nekelti“, – sakė liberalų frakcijos seniūnas

E.Gentvilas mano, kad G.Steponavičiui tikrai nereikia atsisakyti ir Seimo nario mandato, nes įtarimai nėra pareikšti: „Tai būtų neadekvati reakciją į tą nesusipratimą, nes svarbiausias dalykas – nėra įtarimų.“

„Tokios yra partijų kovos“

Paklaustas, ką mano apie tai, kad socialdemokratai juos apkaltino apgaudinėjus rinkėjus, nes nebuvo garsiai pasakyta, kad ir kiti Liberalų sąjūdžio nariai buvo apklausiami, E.Gentvilas nusijuokė ir pasakė, kad tokios yra politinių partijų kovos, tad stebėtis nėra ko.

„Aš nesakysiu ką mes kartais pasakome apie oponentus, kad garsiau nuskambėtų. Socialdemokratai dirba savo darbą, normalu ir mes net nesipiktiname dėl to.

Jie turi nuplėšti pleistrą nuo mūsų žaizdos, jie turi padraskyti. Toks jų darbas“, – juokavo liberalas.

E.Gentvilas sakė, kad iki rinkimų buvo apklausti tik G.Steponavičius ir R.Šimašius, tačiau pastarasis į Seimo narius nekandidatavo, o ir pats apie savo apklausą viešai paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“, prieš pat eidamas pas pareigūnus.

„Aš pats buvau lapkričio 18-ąją apklaustas, dar keli kolegos irgi buvo lapkritį. Kalbant apie mano apklausas, net ir prieš rinkimus galėjo apklausti, paviešinti apklausos duomenis, tai grynai techniniai dalykai“, – sakė E.Gentvilas.

Jis sakė negalintis atsakyti, ar apie kitų partijos narių apklausas buvo skelbiama viešai, tačiau jis pats net savo darbotvarkėje buvo nurodęs, kad lapkričio 18-ąją dalyvaus apklausoje.

„Aš tą paskelbiau, kad niekada nebūtų galima pasakyti, kad slėpiau. Nebandžiau nuslėpti, bet apie tai garsiai irgi nerėkavau“, – sakė E.Gentvilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?