L. Dapkus. Valstiečiai, embrionai ir medkirčiai

Kai kietakaktis žmogus gauna valdžią, gali neabejoti: nuobodžiauti neteks. Tokių žmonių gausa pasižymintis naujasis Seimas tai patvirtino jau pirmaisiais savo darbais.

Britų nevaisingumo gydymo reguliavimo institucija ketvirtadienį sudarė sąlygas Didžiajai Britanijai tapti pirmąja pasaulio šalimi, teisėtai siūlančia „trijų tėvų kūdikio“ nevaisingumo gydymo metodą.<br>M.Jurgaičio nuotr.
Britų nevaisingumo gydymo reguliavimo institucija ketvirtadienį sudarė sąlygas Didžiajai Britanijai tapti pirmąja pasaulio šalimi, teisėtai siūlančia „trijų tėvų kūdikio“ nevaisingumo gydymo metodą.<br>M.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2016, 7:28 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:12 AM

Regint tai, kas ten dabar vyksta, gali susidaryti įspūdis, kad visai ne valstiečiai atėjo Lietuvos valdyti, o medkirčiai. Šitiek malkų jau spėjo priskaldyti.

Nors valstybėje ir prisikaupę daugybė neatidėliotinų darbų, o ir aplink mus vis daugėja nerimą keliančių ženklų, naujieji gelbėtojai šoko reguliuoti to, kas jau, atrodytų, buvo sutvarkyta, pertvarkyta ir paleista į gyvenimą.

Ėmėsi Pagalbinio apvaisinimo įstatymo, kuris tokioms sparčiai nykstančiomis tautoms – tarsi šiaudas skęstančiajam. Bet valstiečiai mano kitaip.

Viskas – tarsi iš XIX amžiaus agrarinės klerikalinės valstybės kronikų. O kad viskas neatrodytų tarsi nurašyta iš politikuojančio kunigo manifesto, R.Karbauskis šiam sumanymui pasitelkė sau artimo Kauno medikus.

Apie nevaisingumo gydymą savo svarią nuomonę pareiškė net anesteziologai, endokrinologai, psichologai, ausų, nosies bei gerklės negalavimų specialistai.

Atėjęs paaiškinti savo gerų darbų į TV laidą „Dėmesio centre“ R.Karbauskis turėjo puikią progą pademonstruoti, kiek mažai apie realias problemas išmano ir jis pats, ir jo patarėjai.

Čia, ko gero, trūko tik vieno laidos vedėjo klausimo visažiniam (?) valstiečiui: „Ar tikrai manote, kad už jus yra kvailesnė prezidentė D.Grybauskaitė, kuri palaimino modernų Pagalbinio apvaisinimo įstatymą? Atsakykite tiesiai: taip ar ne?“

Dar, žinoma, būtų galima paklausti Karbauskio ir Co, kodėl kauniečių medikų nuomonė jiems atrodo svaresnė nei kur kas toliau šioje srityje pažengusių užsienio specialistų (arba bent vilniečių) išvados dėl embrionų reikšmės pagalbinio apvaisinimo procedūrose.

Klausimų – daug ir jų daugės. Kilus triukšmui jie šiek tiek susigūžė dėl pagalbinio apvaisinimo, bet neabejotina, kad greitai vėl išvysime naujus žygius – jau prieš kitus vėjo malūnus.

Susidaro įspūdis, kad Lietuva bus dar gausiau aprūpinta Seimo medkirčių malkomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.