Seimo vicepirmininkė atskleidė, nuo kada ir kiek didės pensijos

„Paskirtojo premjero Sauliaus Skvernelio pristatyta Vyriausybės programa yra plati ir skiriasi nuo buvusių programų. Čia numatyti tikslai, o priemonės atsiras per tris mėnesius, pagal mūsų numatytą tvarką“, – apie naująją Vyriausybės programą „Žinių radijuje“ kalbėjo Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė.

V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-07 08:45, atnaujinta 2018-02-10 00:11

Ji pabrėžė, kad programa sieks darnos šalyje: „Susikalbėjimo įvairiose srityse, pradedant nuo savęs, kovos prieš korupciją, švietimo, kultūros politikos, kovos prieš skurdą, šeimos politikos klausimų. Valstiečiai ir žalieji niekada neatsisakė savo nuostatų.“

Seimo vicepirmininkė taip pat kalbėjo ir apie pensijų didinimo klausimus, kurie, pasak jos, sprendžiami labai atsakingai. Ji sakė, kad pensijų kompensavimo pagrindu, nuo sausio 1-osios pensijos didės 15 eurų.

„Privalome tai įgyvendinti, kad pensijos didėtų apie 40 eurų ir pasakyti žmonėms, kad tos skurdžios pensijos turi didėti, jau liepos 1-ąją, o jei bus greičiau, labai džiaugsimės“. – sakė R.Baškienė.

Pagalbinis apvaisinimas nėra svarbiausias klausimas

Daug diskusijų sukėlęs valstiečių ir žaliųjų noras keisti jau priimtą Pagalbinio apvaisinimo įstatymą, nėra svarbiausias darbas, kurį siekia nudirbti naujasis Seimas, sakė R.Baškienė.

„Čia nėra svarbiausias Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos projektas. Seimas dirba 18 dienų, turėjome 15 plenarinių posėdžių, subūrėme komitetus, daug ką nuveikėme. Seimas dirba labai intensyviai ir per tas 18 dienų nuveikė labai daug“, – kalbėjo Seimo vicepirmininkė.

Kalbėdama apie Pagalbinio apvaisinimo įstatymą, „valstietė“ sakė, kad sumaišties ir nerimo būti neturėtų.

„Tai yra įstatymo projektas, kuris papildo jau esantį Pagalbinio apvaisinimo įstatymą. Siūloma taikyti pažangesnes technologijas, atsakingiau pažiūrėti į gyvybės apsaugą. Mums labai svarbus kiekvienas gimsiantis vaikelis, bet įrašyti buvo siūlomą pagarbą embrionui, neleidimą jų transportuoti ir leisti vaikui žinoti, kas buvo donorai, jei jis to norės“, – sakė R.Baškienė.

Politikė pabrėžė, kad tiksliai procedūrą gali komentuoti tik medikai, tačiau sakė mananti, kad embrionų turi būti sukurta tiek, kiek tuo metu galima daugiausiai, o įsodinti galima ne daugiau trijų.

„Visi kiti turi būti atsakingai panaudojami. Jie negali būti išmetami, jie turi būti šaldomi. O kieno lėšomis šaldomi? Sąlygos turi būti aptartos.

Kalbant apie neterminuotą šaldymą, buvo klausiama kiek tai kainuos ir kas tai apmokės. Atsakomybės ir paskaičiavimų reikia daug. Iki priėmimo stadijos į tai bus atsakyta“, – sakė Seimo vicepirmininkė R.Baškienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.