Socialdemokratai paskelbė kandidato į teisingumo ministrus pavardę

Socialdemokratai prezidiumo posėdyje trečiadienį nusprendė į teisingumo ministrus pasiūlyti Mykolo Romerio universiteto profesorę dėstytoją Mildą Vainiutę. Tai jau ketvirtas socialdemokratų teikiamas kandidatas į teisingumo ministrus.

M.Vainiute – ketvirtoji socialdemokratų kandidatė į teisingumo ministro postą.<br>Mykolo Romero universiteto nuotr.
M.Vainiute – ketvirtoji socialdemokratų kandidatė į teisingumo ministro postą.<br>Mykolo Romero universiteto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2016, 5:10 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:01 AM

„Ji daug metų dirbo ir prezidento kanceliarijoje, nuo 2003 iki 2009 m., taip pat yra dirbusi Teisingumo ministerijoje. Yra apsigynusi mokslinę disertaciją Vokietijoje, magistro darbas taip pat apgintas Vokietijoje.

Puikiai suprantame, ji labai kompetentinga, išsilavinusi, kiek žinau, ir studentų mylima profesorė.

Mes su ja stipriai dirbome ir su Vilniaus universitetu. Ji nėra partinė“, – sakė laikinasis premjeras Algirdas Butkevičius.

A.Butkevičius ketina jos pavardę pasakyti paskirtajam premjerui Sauliui Skverneliui, kuris jau buvo susitikęs su M.Vainiute. Pasak A.Butkevičiaus, profesorės kandidatūra jam tinka.

Laikinasis premjeras priminė, kad Prezidentūra dar turi atlikti patikrinimą. „Manau, kad viskas bus gerai“, – sakė A.Butkevičius.

Į Seimo vicepirmininkus – M. Bastys

Prezidiume nutarta, kad Seimo vicepirmininko pareigas ketina užimti ne A.Butkevičius, o Mindaugas Bastys.

„Inteligentiškas, ramus, draugiškas, demokratiškas ir ieškantis visada kompromisų sprendžiant probleminius klausimus. Manau, kad jo politiniame gyvenime bus nemažas iššūkis“, – sakė A.Butkevičius.

Laikinasis premjeras teigė nusprendęs nebeiti į šį postą, kai pralaimėjo vicepirmininko rinkimus.

Susidūrė su sunkumais

Kaip trečiadienio rytą skelbė portalas lrytas.lt, užsitęsusios teisingumo ministro paieškos socialdemokratus atvedė į aklavietę. Įtakingi šios partijos veikėjai pripažįsta, kad ieškant kandidatų į ministrus susiduriama su sunkumais.

Šaltinių teigimu, pretendentų į šį postą jau dairomasi ir už partijos ribų, tačiau ir jie spyriojasi. Aiškinama esą juos gąsdina ankstesnių kandidatų nesėkmės.

Teisingumo ministro postas naujoje Vyriausybėje liko laisvas šių pareigų atsisakius Juliui Pagojui. Jis praėjusią savaitę buvo paskirtas teisingumo ministru naujojoje Vyriausybėje, tačiau savo kandidatūrą atsiėmė paaiškėjus informacijai, jog pernai gegužę jis buvo sustabdytas prie vairo neblaivus ir apie tai nepranešė viešai.

Anksčiau Socialdemokratų partija į teisingumo ministrus teikė eksparlamentaro Dariaus Petrošiaus kandidatūrą, bet šis ją atsiėmė, sulaukęs priekaištų dėl sąsajų su prieštaringos reputacijos Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius. Kitas socialdemokratų kandidatas, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas „valstiečiams“ neįtiko, kaip teigta, dėl amžiaus ir politikavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.