Teisingumo ministro kėdė laisva, bet niekas nenori išgirsti: „Kitas“

Užsitęsusios teisingumo ministro paieškos socialdemokratus atvedė į aklavietę. Įtakingi šios partijos veikėjai pripažįsta, kad ieškant kandidatų į ministrus susiduriama su sunkumais.

Paskirtasis premjeras S.Skvernelis nesulaukia iš A.Butkevičiaus naujo kandidato į ministrus pavardės.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Paskirtasis premjeras S.Skvernelis nesulaukia iš A.Butkevičiaus naujo kandidato į ministrus pavardės.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-07 06:38, atnaujinta 2018-02-10 00:12

Šaltinių teigimu, pretendentų į šį postą jau dairomasi ir už partijos ribų, tačiau ir jie spyriojasi. Aiškinama esą juos gąsdina ankstesnių kandidatų nesėkmės.

Kaip žinoma, pirmasis eksparlamentaras Darius Petrošius savo kandidatūrą atsiėmė sulaukęs priekaištų dėl ryšių su nusikalstamo pasaulio atstovais.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovo Juliaus Sabatausko kandidatūra esą netiko tiek dėl amžiaus, tiek dėl politikavimo.

Tokią priežastį viešai nurodę „valstiečių“ lyderiai vėliau socialdemokratams teisinosi esą J. Sabatausko kandidatūra kliuvo ne jiems, bet Prezidentūrai.

Neoficialiomis žiniomis, paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis socialdemokratų lyderiui Algirdui Butkevičiui esą net rodė prezidentės patarėjos atsiųstą SMS žinutę, kad komiteto vadovas negali būti siūlomas į ministrus.

Koalicijos partneriams ir Prezidentūrai tiko buvusio teisingumo viceministro Juliaus Pagojaus kandidatūra, bet koją jaunam politikui galėjo pakišti savi – kilus skandalui dėl pernykščių nuotykių jis buvo priverstas trauktis.

Anot kai kurių socialdemokratų, teisingumo ministro paieškoms virtus pašaipų objektu, gerą vardą turintys teisininkai nenori veltis į šį reikalą, o mažiau žinomi irgi baiminasi rizikuoti būti išbrokuoti. „Ko gero, teks prašyti, kad kandidatą į šią poziciją irgi parinktų pati prezidentė. Panašu, kad mums teks sutikti su bet kuo“, – pusiau rimtai, pusiau juokais antradienį svarstė kai kurie socialdemokratai.

Šaltinių teigimu, kandidatuoti į ministrus buvo siūloma ir Teisingumo ministerijoje Tarptautinės teisės departamentui vadovaujančiam Dariui Žiliui, buvusio Konstitucinio teismo pirmininko Juozo Žilio sūnui.

Teikti jo kandidatūrą socialdemokratus dar antradienį ragino ir kai kurie šio teisininko pavardę išgirdę „valstiečiai“, tačiau kairieji skundėsi, kad ir D.Žilys esą nesutiko pretenduoti į ministrus.

Pastarasis portalui lrytas.lt teigė, kad konkretaus siūlymo kandidatuoti į ministrus jis esą nesulaukė. „Buvo visokių keistų užuominų. Gal mano kandidatūra ir buvo svarstoma, bet dabar jos nėra“, – sakė D.Žilys.

Paklaustas, ar būtų svarstęs oficialų siūlymą kandidatuoti į ministrus, Teisingumo ministerijoje dirbantis teisės specialistas atsakė neigiamai. „Aš nesvarstyčiau jokio varianto“, – sakė D.Žilys, tačiau priežasčių nekomentavo.

Naują kandidatą į teisingumo ministrus socialdemokratai anksčiau žadėjo įvardyti praėjusį pirmadienį, dabar – po partijos prezidiumo posėdžio, kuris planuojamas trečiadienį.

Aptarinėjamos kandidatūros kruopščiai slepiamos. Jų teigė nežinąs ir paskirtasis premjeras S.Skvernelis. „Aš dabar pasakiau: jūs susiraskite, galutinai apsispręskite ir, kai galutinai turėsite, tada aš su kandidatu pakalbėsiu, jį patikrinsime ir paleisime procedūras“, – dar penktadienį portalui sakė S.Skvernelis.

Be to, S.Skvernelis pareiškė, kad nėra reikalo skubėti dėl kandidato į teisingumo ministrus. „Matome, kad tie skubėjimai duoda kitokį rezultatą, nei norime“, – sakė paskirtasis premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.