Saulius Skvernelis po susitikimo su galima ministre pasakė, kokį įspūdį susidarė

Paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis susitiko su socialdemokratų kandidate į teisingumo ministrus 53 metų Milda Vainiute. Moteris dirba Mykolo Romerio universitete dėstytoja. Pokalbis su paskirtuoju premjeru truko apie 40 minučių.

S.Skvernelis susitiko su socialdemokratų kandidate į teisingumo ministrus M.Vainiute.<br>T.Bauro nuotr.
S.Skvernelis susitiko su socialdemokratų kandidate į teisingumo ministrus M.Vainiute.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-08 10:23, atnaujinta 2018-02-09 23:55

„Įspūdis labai geras, dalykiškas žmogus, išsilavinęs ir žinantis problematiką. Gebantis įgyvendinti tuos uždavinius, kurie yra Vyriausybės programoje. Aš tikrai po pokalbio apsisprendžiau, jog teikimas bus“, – sakė paskirtasis premjeras.

S.Skvernelis kandidatės vertinimą perduoda į prezidentės Dalios Grybauskaitės rankas: „Yra preliminarus patikrinimas, bet iki pokalbio, kai bus pakviesta pas prezidentę, bus atliktos visos procedūros, kurios numatytos.“

S.Skvernelis ragino palaukti, kol kandidatė bus paskirta, ir tada klausti apie Teisingumo ministerijoje būtinus atlikti darbus.

Į teisingumo ministro postą norinti patekti M.Vainiutė pasiūlymą užimti aukštas pareigas gavo iš laikinojo premjero Algirdo Butkevičiaus ir ilgai dvejojo. Tik trečiadienį jam atsakė, kad sutinka.

„Gana ilgai (galvojo – Red. pastaba). Tai labai atsakingas darbas ir atsakinga pozicija – labai rimtai galvojau“, – teigė profesorė.

Kandidatė M.Vainiutė priminė, kad yra dirbusi Teisingumo ministerijoje ir Prezidento kanceliarijoje. Pažymėjo, jog turi praktinio ir mokslinio darbo patirties. Ji jau domisi svarbiausiais darbais Teisingumo ministerijoje, tačiau nesiryžta kol kas jų įvardyti.

S.Skvernelis palaiko, kad ji nepartinė

Paskirtasis ministras pirmininkas S.Skvernelis su M.Vainiute ketvirtadienį susitiko ne pirmą kartą. Prieš socialdemokratų prezidiumo posėdį, kuris vyko trečiadienio vakarą, jie jau buvo susėdę prie bendro stalo.

„Pagal biografiją ir kiek man teko bendrauti su kandidate, manau, kad tai žmogus, atitinkantis principus, pagal kuriuos buvo formuojama Vyriausybė, kalbant apie profesionalumą, patyrimą toje srityje, darbą Teisingumo ministerijoje ir patarinėjant prezidentams, ir disertacija apginta užsienyje, apgintas laipsnis. Galimybės darbuotis Teisingumo ministerijoje yra geros.“

S.Skvernelis teigiamai vertina, kad M.Vainiutė yra nepartinė: „Tai atitinka šios Vyriausybės formavimo principus, jei kalbame apie partiškumą.“

Paklaustas, ar socialdemokratai iš partijos gali nebeturėti asmenų, S.Skvernelis sakė: „Tikrai nemanau, kad neturi. Partneriai pasirinko šiai sričiai žmogų, kuris turi teisininkų bendruomenės autoritetą ir visus gebėjimus įgyvendinti Vyriausybės programą.“

M.Vainiutė yra dirbusi ir Prezidento kanceliarijoje. Ji yra buvusi prezidento Valdo Adamkaus patarėja teisės klausimais, o prezidente tapus Daliai Grybauskaitei kurį laiką dirbo Asmenų aptarnavimo ir dokumentų valdymo skyriuje vyriausiąja konsultante, bet 2009 m. paliko Prezidentūrą.

Galbūt lengviau pereis Prezidentūros filtrą?

„Manau, ta patirtis gali būti vertinama kaip teigiama patirtis“, – sakė S.Skvernelis.

Po trečiadienio vakarą vykusio Socialdemokratų partijos prezidiumo paaiškėjo, kad kandidate į teisingumo ministrus siūloma teisininkė M.Vainiutė.

Tai jau ketvirtas socialdemokratų bandymas rasti kandidatą į teisingumo ministro postą po to, kai kilus skandalui dėl vairavimo išgėrus iš jo pasitraukė jau paskirtas Julius Pagojus.

Prieš J.Pagojų tarp galimų kandidatų į teisingumo ministrus buvo minimas Darius Petrošius, tačiau jis kandidatūrą atsiėmė, o Juliaus Sabatausko kandidatūra netiko „valstiečiams“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.