STT: aukštas valdininkas pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) išnagrinėjo nuteistojo buvusio Pravieniškių valstybės įmonės prie pataisos namų Vilniaus filialo direktoriaus pavaduotojo ir jo gynėjo kasacinius skundus dėl Vilniaus apygardos teismo 2015 m. spalio 2 d. nuosprendžio. Apie tai pranešė STT.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2016, 9:17 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:56 PM

LAT sprendimu, kuris yra galutinis ir neskundžiamas, Pravieniškių valstybės įmonės prie pataisos namų Vilniaus filialo direktoriaus pavaduotojas pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu. Jam skirta laisvės atėmimo bausmė trejiems metams ir jos vykdymas atidėtas dvejiems metams.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai kartu su Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorais, padedami Kalėjimų departamento Vidaus tyrimų skyriaus darbuotojų, surinko įrodymų, kad minėtas valstybės įmonės darbuotojas reikalavo iš kalinčio asmens 45 tūkst. litų (daugiau kaip 13 tūkst. eurų) už sprendimą dėl lygtinio paleidimo iš įkalinimo vietos.

Prekyba poveikiu įtariamas direktoriaus pavaduotojas buvo sulaikytas, kai per kelis kartus paėmė dalį reikalautos sumos – 20 tūkst. litų (beveik 5,8 tūkst. eurų).

Šiais metais teismai jau priėmė apkaltinamuosius sprendimus 51 STT pareigūnų tirtoje byloje. Nuteisti 97 asmenys, kaltinti kyšininkavimu, piktnaudžiavimu tarnyba, prekyba poveikiu ir kitais korupcinio pobūdžio nusikaltimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.