Kalėdų eglė įžiebta ir Ignalinoje

Didžiuosiuose miestuose eglutės jau papuoštos, o Ignalina tradiciškai eglę įžiebia įpusėjus adventui. Gruodžio 9 d., iki šv. Kalėdų likus dviems savaitėms, Ignalinos Laisvės aikštėje šventiškai sužibo gražuolė miesto eglė. Linksma muzika, fejerverkais ir spalvingu vaidinimu pasveikinta pagrindinė Ignalinos puošmena. Ją įžiebus mieste prasidėjo tikrasis švenčių laukimas.

Kalėdų eglė įžiebta ir Ignalinoje.<br>Ignalinos rajono savivaldybės nuotr.
Kalėdų eglė įžiebta ir Ignalinoje.<br>Ignalinos rajono savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-09 17:42, atnaujinta 2018-02-09 23:31

Į šventę susirinkusius mažuosius ir vyresniuosius sveikino ir pirmąja kalėdine švente džiaugėsi savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis, Lietuvos Respublikos Seimo narys Gintautas Kindurys ir miesto seniūnas Valentinas Rumbutis. Jie žmonėms linkėjo geros nuotaikos, sveikatos, namų šilumos ir gražaus Kalėdų laukimo, o vaikams – daug dovanėlių ir linksmybių.

Ignalinos miesto seniūnas papasakojo, iš kur atkeliavo eglė. Jau daugelį metų puoselėjama graži tradicija, kai svarbiausią eglę dovanoja žmonės. Seniūnas dėkojo šiemet eglę padovanojusiems ignaliniečiams Valentinui ir Irenai Juršoms. Daugiau nei 16 metrų aukščio eglė augo jų kieme Laisvės gatvėje. Ją seniūnijai padėjo atgabenti Ignalinos miškų urėdija, UAB „Kompata“ ir „Meleksas“.

Eglutės įžiebimo renginyje visus linksmino Raganiutės teatro aktoriai. Buvo suvaidinta stebuklinga pasaka apie laumes, miško elfus ir senelį Santa Klausą. Geros nuotaikos nesugadino net lyjantis lietus. Spektaklio pabaigoje vaikai padėjo seneliui įžiebti Kalėdų eglę ir papuošimus.

Visiems palinkėta kuo greičiau sulaukti sniego, kad šventės būtų baltos ir gražios. Na o šventėms pasipuošė ne tik eglė, bet ir Laisvės aikštėje visus renginius stebintis dviratininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: šalys ragina Sakartvelą atšaukti „užsienio agentų“ įstatymą