Netikėta Viliaus Šapokos sėkmė: ministro postas – po pusmečio atostogų

Kol vieni ministrai, vieną dieną senajame darbe atsisveikinę su kolegomis, kitą jau turės paskubomis įsikurti ministerijų kabinetuose, naujosios Vyriausybės finansų ministras Vilius Šapoka į darbus kibs po kelis mėnesius trukusių atostogų.

V.Šapoka ministerijai vadovaus po pusmetį trukusių atostogų.<br>T.Bauro nuotr.
V.Šapoka ministerijai vadovaus po pusmetį trukusių atostogų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-09 06:38, atnaujinta 2018-02-09 23:43

Ilsėjosi keletą mėnesių

Po kelerių darbo Lietuvos banke metų V.Šapoka šią instituciją paliko šiemet rugpjūčio pradžioje. „Banke nebedirbu nuo rugpjūčio 1-osios dienos, o iki dabar ilsėjausi ir vertinau darbo pasiūlymus.“ Paklaustas, gal nujautė, kad rudenį laukia rimtas posūkis į politiką, pašnekovas atsakė atvirai: „Tokios nuojautos neturėjau.“

Priežastis, kodėl paliko Lietuvos banką, V.Šapoka nurodė tokias: „Finansų rinkų priežiūros sektoriuje išdirbau dešimt metų, tad jaučiau natūralų norą atsinaujinti, ieškojau prasmingos veiklos. Matyt, jaučiau tam tikrą nuovargį nuo bankų priežiūros reikalų.“

Bet juk vadovavimas ministerijai atims daug laiko ir veikiausiai teks darbuotis neskaičiuojant darbo valandų? „Kai įsijaučiu į prasmingą veiklą, valandų neskaičiuoju ir atiduodu visą save“, – kalbėjo ministras.

Jau spėjo apsidairyti ministerijoje

Dar iki priesaikos V.Šapoka jau buvo užsukęs apsidairyti į ministeriją, kuriai vadovaus ketverius metus. Naujasis ministras prasitarė, kad pradėjęs eiti pareigas ministerijoje didelės kadrų kaitos neinicijuos. „Laikas parodys, ar pokyčiai bus būtini“, – kalbėjo jis.

Paklaustas, ar jau suspėjo sudaryti sąrašą darbų, nuo kurių pradės savo veiklą, V.Šapoka atsakė lakoniškai: „Remsiuosi Vyriausybės sudaryta programa. Svarbiausia – darbai susiję su biudžeto ir mokesčių sistemos pertvarkomis bei kova su šešėliu. Daug dėmesio skirsime investicijoms skatinti –  čia norėčiau akcentuoti regionų plėtrą.

Taip pat rūpinsimės atsakingu valstybės turto valdymu“, – veiklos sritis vardijo ministras, bet paklaustas, ar planuoja imtis esminių reformų, kurių jo pirmtakai nesiryžo daryti, patikino: „Ši Vyriausybė bus pasiryžusi visom reikiamoms reformoms. Plačiau apie tai galėsime pasikalbėti tada, kai bus patvirtinta Vyriausybės programa ir pradėtos dėlioti konkrečios šios programos įgyvendinimo priemonės.“

Atsakydamas, kokia anksčiau įgyta darbo patirtis labiausiai pravers vadovaujant vienai svarbiausių ministerijų, pašnekovas kalbėjo: „Visuomet dirbdamas stengiuosi žmones sutelkti ir ieškoti balanso, kad priimti sprendimai nebūtų kaitaliojami. Šito sieksiu ir savo dabartiniame darbe. Teko darbuotis Finansų ministerijoje, Vertybių popierių komisijoje, Lietuvos banke – kiekviena šių institucijų leido man formuotis kaip specialistui ir vadovui. Daugiausia gavau ir išmokau iš kolegų, su kuriais dirbau.“

V.Šapokai jau anksčiau buvo siūlyta užimti ministro postą, bet tą kartą jis tokio pasiūlymo atsisakė. Kas pasikeitė, kad šiemet gautas pasiūlymas buvo priimtas? „Pirmą kartą tokio pasiūlymo atsisakiau dėl vertybinių dalykų, nes anuomet dalis koalicijos partnerių turėjo tam tikrą kriminalinį šešėlį. Šiuo metu šito nėra“, – kalbėjo V.Šapoka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.