Švenčių proga R. Karbauskis ragina nesiųsti popierinių sveikinimų

Seimo Kultūros komiteto

R. Karbauskis kviečia valstybės ir savivaldybių įstaigas, įmones ir organizacijas atsisakyti pasenusios tradicijos šventų Kalėdų ir Naujųjų metų proga siųsti popierinius sveikinimus.<br>D.Umbraso nuotr.
R. Karbauskis kviečia valstybės ir savivaldybių įstaigas, įmones ir organizacijas atsisakyti pasenusios tradicijos šventų Kalėdų ir Naujųjų metų proga siųsti popierinius sveikinimus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-09 12:01, atnaujinta 2018-02-09 23:38

„Atstovaujame žaliosioms idėjoms, todėl jau šiemet raginame visus valstybės ir savivaldybių pareigūnus, tarnautojus bei kitus darbuotojus atsisakyti tradicijos siuntinėti popierinius sveikinimus. Tai ir netausus mūsų gamtos išteklių naudojimas, ir valstybės lėšų, kurios turėtų būti skiriamos svarbesniems valstybės poreikiams, eikvojimas. Todėl šiek tiek juokaudamas pažadu labai įdėmiai skaityti visus popierinius sveikinimus“, – sakė R. Karbauskis.

Vien Seimo Kultūros komitetas skaičiuoja, kad įprastinius sveikinimus reikėtų išsiųsti beveik porai šimtų adresatų. Įvertinus atvirukų, spaudos, pašto išlaidas susidarytų iki pusės tūkstančio eurų suma kanceliarinėms išlaidoms.

„Visos valstybės mastu – tai didžiulės sumos, kurias galima sutaupyti nuoširdžiai sveikinant šiuolaikinėmis priemonėmis (elektroniniu paštu, telefonu, per socialinius tinklus). Šių lėšų, tikėtina, pakaktų ne vienos mokyklos, darželio ar kultūros namų kapitaliniam remontui“, – sako R. Karbauskis.

Idėją remia ir paskirtasis Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, kuris primena, kad valstybės valdyme pokyčiai būtini, o lėšų taupymas prasideda nuo mažų dalykų. Kartu paskirtasis Premjeras ragina linkėjimus perduoti gyvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?