„Tvarkiečių“ kongrese – emocingas Rolando Pakso atsisveikinimas

Šeštadienį Vilniuje vykusiame partijos „Tvarka ir teisingumas“ neeiliniame kongrese partijos įkūrėjas Rolandas Paksas sutiktas itin emocingai. Vos R. Paksas pakilo kalbėti į tribūną, daugiau nei pusę tūkstančio kongreso dalyvių jį sutiko plojimais ir atsistodami. Pats partijos įkūrėjas savo emocingoje kalboje nevengė aštrių pasisakymų ir palyginimų su aviacijos, tačiau pagrindinė politiko žinia – atsisveikinimas. 

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ suvažiavimas.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Partijos „Tvarka ir teisingumas“ suvažiavimas.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-10 11:24, atnaujinta 2018-02-09 23:27

„Esu čia dėl kelių priežasčių, noriu jus pasveikinti, jums padėkoti ir su jumis atsisveikinti“, – į auditoriją kreipėsi R.Paksas, kurį partijos lyderio poste pakeitė Remigijus Žemaitaitis.

„Man didelė garbė ir malonumas sveikinti kongresą penkioliktąjį kartą. Šia ypatinga proga noriu padėkoti kiekvienam iš jūsų. Nepaisant totalaus ir ilgalaikio neracionalistinių jėgų puolimo, paremto specialiųjų tyrimų tarnybos atakomis, prokurorų reidais ir populistinių partijų darinių intrigomis, nepaisant koalicijos partijų išdavysčių ir politikų cinizmo, nepaisant Strasbūro žmogaus teisių teismo sprendimo ir niekinimo bei Jungtinių Tautų žmogaus teisių komiteto nuomonės, nepaisant žiniasklaidos priemonių melagysčių, mes atsilaikėme“, – kalbėjo R. Paksas ir patikslino, kad būtent „Tvarka ir teisingumas“ yra šalyje vienintelė partija, pretenduojanti į nacionalinės partijos vardą.

R. Paksas dėkojo partijos bičiuliams, „atlaikiusiems spaudimo presą ir gundymą išduoti“ bei „sparno broliams“.

Savo kalboje R.Paksas daug dėmesio skyrė aviacijai ir savo dalyvavimui aviacijos šventėse. Politikas teigė, kad vien šiemet jo aviacijos skraidymo grupė surengė apie trisdešimt aviacijos pasirodymo.

„Per akrobatinės grupės skraidymo būtent man tekdavo garbė iš lėktuvo kabinos per raciją kreiptis į žemėje susirinkusius žiūrovus. Tai skambėdavo maždaug taip: „Dėmesio, dėmesio, kalba akrobatinės grupės vedantysis Rolandas Paksas.

Pilotų vardu sveikinu jus visus ir kiekvieną asmeniškai jūsų miesto šventės proga. Linkiu laimės, sveikatos, stiprybės, džiausiuosi kiekviena galimybe būti su jumis ir tepadeda man Dievas. Politiniai oponentai tai vadino reklama, žiūrovai matė šou ir tik artimiausi draugai žinojo, kad tai mano atsisveikinimas su paprastais Lietuvos žmonėmis“, – kalbėjo R.Paksas.

Ekrane buvo parodytas kelių minučių trukmės filmas apie R. Pakso akrobatinius skrydžius, į reginį kongreso nariai reagavo plojimais. Politikas teigė, kad jo gyvenimas ir pavojingas skrydis po Druskininkų tiltu buvo panašus į ėjimą lynu kilometro aukštyje pučiant stipriam vėjui, o ant rankų laikant savo nuosavus vaikus.

Savo kalboje R. Paksas užsiminė ir apie tai, kad žmogaus gyvenimas galbūt yra tarp dviejų kratų – gerojo ir blogojo. „Dievo nubrėžtas kelias aiškus ir krantai – tai pasirinkimas. Kartais situacijos yra tokios neaiškios, kad išmuša tave iš kelio. Aš bandau alegorijomis kalbėti apie savo kelią. Dievas visuomet stebi, ar tą naštą atlaikysi“, – kalbėjo idėjinis „tvarkiečių“ lyderis ir susiejo tam tikrus savo gyvenimo etapus su likimo išbandymais.

Politikas savo įpėdiniams pasakė ir kelias mintis, kurių linkėjo niekuomet neužmiršti: „Jei laisva visuomenė negali apginti skurstančiųjų, tai neapsaugos ir savo turtingųjų. Niekada nesiderėkite iš baimės, bet nebijokite derėtis. Laisvė atneša daug sunkumų, o demokratija nėra tobula. Neduok, dieve, kad mums reiktų statyti sienas, kad sulaikytume savo žmones ir neleistume jiems palikti tėvynės, atsisakome patikėti, kad teisingumo bankas bankrutavo“, – žinomų politikų ir mąstytojų citatomis kalbėjo R. Paksas.

„Trylikti metai, ponai. Puikiai žinau, kad už to posūkio yra saulė, bet nežinau vieno – kiek trūks iki šito posūkio“, – apie savo ateitį kalbėjo R.Paksas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.