R. Žemaitaitis apie tautinį kostiumą vaikams: „Sutinku, jei tai stabdys emigraciją“

Ramūno Karbauskio pasiūlymas kiekvienam Lietuvos vaikui minint šalies valstybingumo šimtmetį padovanoti po tautinį kostiumą sukėlė nemažai diskusijų ne tik visuomenėje, bet ir tarp politikų.

R.Žemaitaitis taip pat pasakė, ką mano apie „valstiečių“ lyderio idėją padovanoti kiekvienam Lietuvos vaikui tautinį kostiumą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Žemaitaitis taip pat pasakė, ką mano apie „valstiečių“ lyderio idėją padovanoti kiekvienam Lietuvos vaikui tautinį kostiumą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2016, 10:48 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:28 PM

Šią idėją R.Karbauskis išdėstė Seimo Kultūros komitete, kuriam pats šiuo metu vadovauja. Politikas teigė, kad tokią viziją geriausiai galėtų įgyvendinti garsus drabužių dizaineris Juozas Statkevičius, naujausiai savo kolekcijai pasirinkęs kaimo ir tautinius motyvus.

G. Landsbergiui idėja patiko

Reakcijos į tokį siūlymą ilgai laukti nereikėjo: konservatorių partijos vedlys Gabrielius vienos iš savo tiesioginių transliacijų socialiniame tinkle „Facebook“ metu pakomentavo R.Karbauskio idėją dėl tautinių kostiumų. Jis ironizavo, kad greitai prieisime prie to, kad Lietuvos sportininkai tarptautinėse varžybose turėtų pasirodyti ne su sportine apranga, o tautiniais kostiumais.

Vienas transliacijos žiūrovas uždavė klausimą: „Ar nemanote, kad Lietuvos sportininkai tarptautinėse varžybose turėtų pasirodyti ne su kažkokiais ten treningais, o tautiniais kostiumais?“, – paklausė Adomas.

„Manau, kad mes prieisime ir prie to. Šita tendencija tautinių kostiumų, matyt, išsiplėtos“, – atsakė konservatorių vedlys. Jis neprieštaravo R.Karbauskio idėjai, kad mokiniai būtų aprengti tautiniais kostiumais, greičiau net priešingai, tam pritarė: „Tautinis kostiumas – ne tik tai, ką mes matome Lietuvos tautiniame ansamblyje šokant, bet ir tai, kas tradiciškai galėjo būti priskiriama Lietuvai. Kaip Nepriklausomos Lietuvos tarpukaryje nešioti rūbai“, – sakė konservatorius.

R.Žemaitaitis: „Sutinku, jei tai stabdys emigraciją“

Šeštadienį sostinėje vykstant partijos „Tvarka ir teisingumas“ neeiliniam kongresui, laikinasis partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis taip pat pasakė, ką mano apie „valstiečių“ lyderio idėją padovanoti kiekvienam Lietuvos vaikui tautinį kostiumą.

„Jei mes galvojame, kad tautinio kostiumo užtenka, kad Lietuvos vaikų nusivylę tėvai neišvyktų iš Lietuvos į užsienį, tai sakau, kad idėja gera, bet labai abejoju, ar tautinis kostiumas įskiepys tautiškumą ir pilietiškumą. Manau, kad patriotiškumas ir meilė valstybei ateina per šeimą, jei tėvai gerbtų parlamentą, tautinio kostiumo nereikėtų. Deja, ponas Karbauskis jau parodė savo Vyriausybės programoje, kiek jam svarbu žmogus“, – ironizavo R. Žemaitaitis.

Anot jo, tarp „valstiečių“ išsakytų siūlymų esama daug gerų idėjų: „Jos visuomenės palaikomos, bet kodėl tada neįgyvendinama Vyriausybės programa?“ – klausė „tvarkiečių“ lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.