Remigijus Žemaitaitis tapo partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininku

Rinkimai nuo pat pradžių nežadėjo intrigos – R.Žemaitaitis buvo vienintelis kandidatas.

R.Žemaitaitis vadovaus „tvarkiečiams“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Žemaitaitis vadovaus „tvarkiečiams“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2016, 10:08 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:28 PM

Rinkimai nuo pat pradžių nežadėjo intrigos – R.Žemaitaitis buvo vienintelis kandidatas.

Partijos pirmininko pavaduotojais kongrese išrinkti parlamentarai Kęstutis Bartkevičius ir Algimantas Dumbrava, Šilutės meras Vytautas Laurinaitis, Kalvarijų meras Vincas Plikaitis, partijos Prienų skyriaus pirmininko pavaduotoja Loreta Jakinevičienė, ūkio viceministras Gediminas Onaitis, Vyriausiosios rinkimų komisijos narys Donatas Laurinavičius, partijos Rokiškio skyriaus pirmininkas Egidijus Vilimas, laikinasis aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

„Manau, kad atėjo laikas pasikeisti, manau, kad atėjo laikas pažiūrėti kitu kampu (...) Tai yra ta komanda, tai yra tie žmonės, kurie gali mums padėti. Tai yra mažytė pradžia į struktūrinę reformą, kurią aš planuoju“, – pristatydamas kandidatus į pavaduotojus sakė R.Žemaitaitis.

Pirmuoju pavaduotoju paskirtas K.Bartkevičius.

Ilgametis partijos vadovas europarlamentaras Rolandas Paksas iš „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkų atsistatydino spalį po Seimo rinkimų pirmojo turo.

Kongrese buvęs „tvarkiečių“ lyderis patvirtintas pirmuoju numeriu 2019 metų Europos Parlamento rinkimų sąraše.

Sieks tiesioginių rinkimų

„Šios dienos pagrindinė užduotis yra padėkoti už rinkimus, už puikios rezultatus. Mums pavyko išlaikyti turėtą Seimo narių skaičių. Žinoma, šiandien svarbu ir partijos pirmininko, prezidiumo, valdybos ir visų kitų valdymo organų rinkimai. Tai būtina, kad partija funkcionuotų ir judėtų savo kryptimi“, – kalbėjo R.Žemaitaitis.

Iš karto po rinkimų „Tvarkos ir teisingumo“ vadovybė pareiškė, kad partijos laukia didelės permainos: „Šiandien bus pristatyta didžioji permainų dalis, ypač susijusios su pirmininko, skyrių pirmininkų rinkimais, suvažiavimais, grafikais, susitikimais. Reikia, kad žmonės labiau susipažintų su mūsų programa ir politinėmis idėjomis bei pats žmogus aktyviai dalyvautų visame šiame procese, tad didžiąją dalį permainų aš pristatysiu“, – sakė R. Žemaitaitis.

Laikinasis partijos pirmininkas teigė kol kas nežinantis, kiek turės konkurentų rinkimuose į partijos lyderio postą. „Skyriai yra suvažiavę, bet man toks rinkimas nėra priimtinas, nes, mano galva, turi balsuoti visi partijos nariai, o ne delegatai. Juk jei žmonės Seimą ir savivaldą renka tiesiogiai, tad ir partijos pirmininką taip pat turėtų rinkti tiesiogiai. Mane iškėlė šešios apskritys, keturios apskritys savo pozicijų nėra išreiškusios, tad veikiausiai kongreso metu bus keliamos kitos kandidatūros, tad viskas netrukus paaiškės“, – kalbėjo politikas.

Jau nusivylė darbu su valstiečiais

Pasak jo, šios kadencijos Seime metu partija itin rūpinsis, kad jos nariai Seime laikytųsi programinių nuostatų ir pažadų. „Tai pats svarbiausias dalykas, kad žmonės neprastų vilties ir nesakytų, kad iki rinkimų politikai sakė vieną, o po rinkimų atsiranda teiginiai „sieksime“, „manysime“, „galvosime“, kaip kad atsitiko su ponu Karbauskiu“, – teigė ir laikinasis partijos ir patikslino, kad jau praėjusią savaitę pradėta įgyvendinti rinkiminę programą ir registruoti su tuo susiję įstatymų projektai ir pataisos.

Anot R.Žemaitaičio, jis linkęs leisti padirbti valdančiajai daugumai bent šimtą dienų, tačiau pirmieji žingsniai jo nedžiugina: „Tai, ką pamačiau Vyriausybės programoje verta didelės kritikos, nes žmonės nepakeltų dar kartą melo ir to, kad prieš rinkimus žadama viena, o paskui viskas vyksta priešingai.

Pavyzdžiui, ta idėja, kad mamos po gimdymo galėtų išmoką gauti net trejus metus. Aš pateikiau įstatymo projektą, visos partijos buvome sutarę, kad ideologiniu principu prie to dirbsime, deja, „valstiečių“ balsiais Socialinių reikalų komitete tai buvo atmesta. Kyla abejonių, ar nuoširdžiai ateina žmogus dirbti, ar tik dėl savo asmeninių interesų“, – kritikos negailėjo R. Žemaitaitis.

„Tvarkiečiams“ vos pavyko įveikti rinkimų barjerą, jie surinko 5,33 proc. balsų. Su vienmandatėse išrinktais „tvarkiečiais“ partija šiuo metu Seime turi 8 atstovus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.