Julija Mackevič paskelbė paliekanti Liberalų sąjūdį

Liberalų sąjūdžio valdybos narė Julija Mackevič pirmadienį paskelbė paliekanti partiją. Apie tai, kad jau parašė prašymą išeiti ir kodėl tai padarė moteris pranešė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

J.Mackevič paskelbė paliekanti liberalus.
J.Mackevič paskelbė paliekanti liberalus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-12 11:17, atnaujinta 2018-02-09 23:11

„Gerbiami, kolegos! Noriu visiems Jums pranešti apie naują savo gyvenimo etapą. Aš uždarau puslapį, susijusį su LR Liberalų Sąjūdžiu ir jau parašiau prašymą dėl išėjimo iš partijos. Darau tai sąmoningai ir be apgailestavimo.

Per savo veiklos metus partijoje man pavyko padaryti daug – sukurti Tautinių bendrijų komitetą, suburti bendraminčių ir draugų komandą, sunkiai iškovoti partijai tarybos nario mandatą Šalčininkų rajone, susipažinti su įdomiais žmonėmis ir padėti paprastiems žmonėms.

Šiandien jaučiu, kad mano galimybės partijoje yra išnaudotos, o būtina eiti toliau, įgyvendinant savo idėjas ir planus, susijusius su Pietryčių Lietuva ir Lietuvos Tautinėmis bendrijomis. Tai kraštas ir žmonės vardan kurio teko daug nuveikti, ir patikėkite su bendraminčiais taip paprastai nepasiduosime!

Mums reikia postūmio ir rezultatų, o ne tuščių kalbų ir diskusijų. Nusprendžiau grįžti į aktyvų visuomeninį gyvenimą. Tiesą sakant, iš visuomeninės veiklos aš ir atėjau į politiką. Džiaugiuosi, kad galiu būti savimi, vėl priimti sprendimus ir daryti daug naudingų dalykų tiek savo kraštui, tiek Valstybei. Linkiu visiems sėkmės ir iki pasimatymo!“, – rašė dabar jau buvusį Liberalų sąjūdžio narė.

Grįžta į visuomeninį gyvenimą

Trejus metus Liberalų sąjūdžio gretose daugiausiai Šalčininkų skyriuje dirbusi J.Mackevič nusprendė palikti politiką ir grįžti prie visuomeninės veiklos, rengti projektus ir dirbti Žmogaus teisių organizacijoje „Human Rights“.

„Atsitraukiu nuo politikos. Po rinkimų kelis mėnesius pradėjau aktyviai veikti visuomeniškai, kalbėti su žmonėmis. Supratau, kad vardan tų idėjų, dėl kurių dirbau septynerius metus anksčiau, man reikia atsitraukti nuo politikos, nes tai trukdo darbui su žmonėmis ir realizuoti savo idėjas“, – sakė J.Mackevič.

Politikė aiškino, kad partiškumas jai trukdo veikti ir dirbti su tautinėmis bendrijomis. „Toje aplinkoje yra partija (Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjunga), kuri valdo visą regioną. Sunku prieiti ir padėti žmonėms, kai tu esi kitos partijos atstovas. Bijo net pakalbėti“, – sakė politiką paliekanti moteris ir patikino, kad prie kitų partijų tikrai neketina prisidėti.

J.Mackevič dėstė, kad pas liberalus padarė viską, ką galėjo ir jaučia išsisėmusi. Moteris teigė, kad šioje partijoje jai pavyko įgyvendinti užsibrėžtus tikslus.

J.Mackevič dar 2016 metų Seimo rinkimuose kartu su Liberalų sąjūdžiu bandė patekti į Parlamentą, tačiau jei napvyko.

J.Mackevič partijos nare tapo 2013 metais, o 2014-aisiais buvo išrinkta Liberalų sąjūdžio Šalčininkų skyriaus pirmininke. Dar po metų tapo Liberalų sąjūdžio valdybos nare. Ji yra Šalčininkų rajono savivaldybės tarybos narė.

Reikalavo šalinti A.Guogą

Po to, kai kilus politinės korupcijos skandalui Eligijus Masiulis paliko liberalų vedlio kėdę ir ją laikinai užėmė europarlamentaras Antanas Guoga, J.Mackevič neslėpė pasipiktinimo ir reikalavo jį pašalinti iš partijos.

Jos paklausus, kodėl nusprendė teikti prašymą dėl A.Guogos pašalinimo, J.Mackevič atsakė, kad laikinasis partijos pirmininkas savo pareiškimais ir veiksmais diskreditavo partiją.

„Mūsų partijos įstatuose yra straipsnis „Veikimas prieš partiją ją diskredituojant“. Mano nuomone, ponas Guoga būtent taip ir elgiasi. Aš, kaip valdybos narė, turiu teisę pareikšti savo nuomonę ir prašyti valdybos apsvarstyti mano prašymą“, – tuomet sakė J.Mackevič. Prašymą padavusi moteris pasakojo, kad ją labai įžeidė Antano Guogos pasisakymai, kuriuose jis partiją pavadina veikiančia grupuote.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.