Kaip gelbėsime griūnantį Gedimino pilies kalną?

Nacionaline tragedija tapęs Gedimino pilies kalnas po stipresnio lietaus ar atlydžio kaskart sudrebinamas naujos nuošliaužos, o per apsauginę sieną virstantis paviršinis kalno gruntas kelia vis didesnį pavojų.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2016, 2:29 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:06 PM

Siekiant sumažinti atmosferos poveikį, pažeistas Šiaurinis kalno šlaitas praėjusią vasarą buvo uždengtas geotekstilės sluoksniu, tačiau plėvelė netrukus nuslinko žemyn kartu su dar viena grunto nuošliauža.

Stebėdami griūvantį Vilniaus miesto simbolį žmonės kaltina tuos, kurie iškirto ant kalno augusius medžius. Kiti tikina, kad dėl griūties kaltos vykusios Valdovų rūmų statybos, lankytojus aptarnaujantis funikulierius, intensyvus eismas senamiesčio gatvėmis, šventiniai fejerverkai ir koncertai Katedros aikštėje.

Tad koks bus Gedimino pilies kalno likimas? Apie tai tiesioginės transliacijos metu kalbės ir į skaitytojų klausimus atsakys Vilniaus Gedimino technikos universiteto Geotechnikos katedros vedėjas prof. dr. Arnoldas Norkus.

Tiesioginę transliaciją per lrytas.tv ir lrytas.lt „Facebook“ žiūrėkite antradienį 13 valandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.