Remigijus Žemaitaitis atskleidė, kodėl Rolandas Paksas tapo eiliniu partijoje

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderiu savaitgalį tapęs parlamentaras Remigijus Žemaitaitis paaiškino, kodėl buvęs ilgametis šios partijos vadovas Rolandas Paksas liko be jokio posto.

Kai kurie „tvarkiečiai“ R.Pakso pasigedo naujojoje partijos vadovybėje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kai kurie „tvarkiečiai“ R.Pakso pasigedo naujojoje partijos vadovybėje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2016, 2:39 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:06 PM

Po Seimo rinkimų iš partijos pirmininko pareigų pasitraukęs europarlamentaras R.Paksas šeštadienį nebuvo išrinktas į naują vadovybę, taip pat nebuvo svarstoma galimybė jam suteikti garbės pirmininko vardą, kaip kitose partijose.

Anot R.Žemaitaičio, toks klausimas buvo keliamas, tačiau jis pats nemano, kodėl reikėtų R.Paksą kaip nors išskirti.

„Tokie garbės pirmininkai yra pas socialdemokratus, konservatorius, Darbo partijoje. Bet tada kyla tik dar daugiau pjautynių ir muštynių. Nepatenkintieji naujuoju pirmininku eina skųstis pas garbės pirmininką – tada kyla konfliktai, atsiranda pleištas“, – sprendimą palikti R.Paksą be jokių oficialių pareigų aiškino naujasis partijos vedlys.

Kaip pavyzdį R.Žemaitaitis paminėjo Socialdemokratų partiją, kuri turi net tris garbės pirmininkus – Česlovą Juršėną, Vytenį Andriukaitį ir Aloyzą Sakalą. „Kai kurie jų pjauną Algirdą Butkevičių ir šiandien turime situaciją, kad socialdemokratai byra. Ne ką geriau ir pas konservatorius, kurie turi Vytautą Landsbergį“, – nuo tokios situacijos esą mėgina apsidrausti R.Žemaitaitis.

Naujasis partijos vedlys įsitikinęs, kad naujai pasirinkta komanda, kurioje nėra buvusios vadovybės atstovų, užtikrins darnesnį darbą.

„Ir R.Paksas pasakė, kad nenori jokių pareigų ir postų, nes supranta, jog gali atsirasti žmonių, kurie eis, skųsis ir skaldys partiją iš vidaus. Be to, kodėl jis negalėtų būti aktyviu partijos nariu, kam reikia iš jo daryti lavoną“, – svarstė R.Pakso į jokias pareigas nepasiūlęs ir dėl to tam tikrą šurmulį partijos gretose sukėlęs R.Žemaitaitis.

Tiesa, buvęs „tvarkiečių“ lyderis patvirtintas pirmuoju numeriu 2019 metų Europos Parlamento rinkimų sąraše.

Partijos pirmininko pavaduotojais kongrese buvo išrinkti parlamentarai Kęstutis Bartkevičius ir Algimantas Dumbrava, Šilutės meras Vytautas Laurinaitis, Kalvarijų meras Vincas Plikaitis, partijos Prienų skyriaus pirmininko pavaduotoja Loreta Jakinevičienė, ūkio viceministras Gediminas Onaitis, Vyriausiosios rinkimų komisijos narys Donatas Laurinavičius, partijos Rokiškio skyriaus pirmininkas Egidijus Vilimas, taip pat – laikinasis aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Už R.Žemaitaitį šeštadienį balsavo 463 suvažiavimo delegatai iš 479.

„Manau, kad atėjo laikas pasikeisti, į viską pažiūrėti kitu kampu“, – pristatydamas naują komandą sakė konkurentų partijos pirmininko rinkimuose neturėjęs 34 metų politikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.