Kauniečių patirtis: kuprinė tinka visiems gyvenimo atvejams

Kaune į mados aukštumas šįmet pakilo kuprinės. Jas išvysti galima ant dažno praeivio pečių. Įvairių spalvų kuprinės tapo ne vien moksleivių, bet ir suaugusiųjų kasdienio gyvenimo palydovėmis.

Jaunų ir net vyresnių kauniečių stiliuje daugiausia vyrauja praktiškos tamsių spalvų – juodos, rudos, tamsiai raudonos, žalios, pilkos ir mėlynos kuprinės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jaunų ir net vyresnių kauniečių stiliuje daugiausia vyrauja praktiškos tamsių spalvų – juodos, rudos, tamsiai raudonos, žalios, pilkos ir mėlynos kuprinės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Dec 13, 2016, 9:50 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:58 PM

Žvalgantis į Kauno gatvėse vaikštančius žmones nesunku įsitikinti, kad vaizdas Laisvės alėjoje nė kiek neatsilieka nuo to, kurį matome pasaulio mados sostinių gatvėse. Nepaisant amžiaus, daugelis kauniečių drąsiai ant vieno ar abiejų pečių metasi kuprinę.

Su kuprinėmis leidžiamasi ne vien į keliones, sporto klubus, mokyklas ar universitetus, įstaigas. Šie aksesuarai derinami net prie dalykinio įvaizdžio.

Stileivomis save vadinančios merginos ir moterys taip pat vis dažniau vietoj delninukės ar kitos mažos rankinės renkasi nedideles kuprinaites.

Kauniečių stiliuje daugiausia vyrauja praktiškos tamsių spalvų – juodos, rudos, tamsiai raudonos, žalios, pilkos kuprinės. Gal šie tiek pasigendama šviesių, įmantresnių formų, išskirtinėmis detalėmis dekoruotų kuprinių.

Nesiskiria nuo mokyklos laikų

Laisvės alėjoje kalbinti kauniečiai sakė, jog kol kas dizaineriai ir gamintojai nepasiūlė nieko geriau už kuprines.

„Kuprinę įpratau nešioti nuo mokyklos laikų. Į ją patogu susikrauti knygas, planšetę, kitus daiktus. Daugelis mano bendramokslių taip pat nesiskiria su kuprinėmis“, – tikino kelias įvairių dydžių kuprines turinti studentė Dovilė Stankutė.

Jos kurso draugė Simona Bergynaitė tvirtino, jog kuprinę nešioja nuo šio rudens pradžios.

„Anksčiau kuprinę imdavau nebent važiuodama į kelionę. Bet dabar mano nugara man dėkoja, nes ji mažiau pavargsta, kai reikia temptis krūvas knygų. Dar vienas privalumas tas, kad mano rankos visada laisvos“, – teigė mergina.

Vadybininkė Laura Imbrasienė pasakojo, jog su kuprine kasdien eina į darbą. Į ją jauna moteris susideda ne tik dokumentus, kosmetinę, bet ir dėžutę su pietumis. Su gerokai mažesnėmis kuprinėmis kaunietė eina į vakarėlius, draugų susibūrimus.

Dera ir prie aukštakulnių

Kauno technologijos universiteto lektorius ir aprangos bei tekstilės žinovas Kęstutis Lekeckas tvirtino, jog dėl galimybės patogiai nešioti ir talpumo daugelis žmonių kuprinę pavertė savo kasdienio gyvenimo palydove.

„Kuprinė – ne tik madingas, bet ir labai universalus aksesuaras, tinkantis kone visiems gyvenimo atvejams.

Viena iš jos išpopuliarėjimo priežasčių – galimybė einant patogiai ir laisvai naudotis mobiliuoju telefonu ar planšete. Juk daugelis žmonių šių įrenginių nė akimirkai nepaleidžia iš rankų“, – kalbėjo K.Lekeckas.

Dizaineris pastebėjo, kad kuprinė dera ne vien prie sportinio ar kelionių stiliaus. Ją nesunku priderinti prie dalykinio ir net šventinio įvaizdžio. Šis aksesuaras puikiai atrodo ir prie sijono, suknelės, aukštakulnių, laisvesnio stiliaus moteriško ar vyriško kostiumo, palto, lietpalčio.

K.Lekecko teigimu, kuprinės skrupulingai derinti prie drabužių ar batų spalvos šiais laikais nebūtina. Jos gali būti vienos ar kelių spalvų, odinės ar pasiūtos iš tekstilės, įvairių formų ir dydžio.

Pasijunta jaunatviškesnės

Rankinių dizainerė Rasa Rožanskienė tvirtino, kad šįmet kuprinės tampa vienu stilingiausių kauniečių aksesuaru.

„Dar visai neseniai kuprinės buvo išskirtinai jaunimo mėgstama stiliaus detalė. Mieste ar vakarėlyje išvysti penkiasdešimtmetę moterį su kuprine ant pečių pavykdavo retai. Šį sezoną kaunietės išdrąsėjo: kuprinių pageidauja net ir vyresnio amžiaus dailiosios lyties atstovės.

Moterys pastebi, kad kuprines ne tik patogu nešioti.

Dailiosios lyties atstovės prisipažįsta, kad su jomis jaučiasi jaunatviškesnės, laisvesnės, stilingesnės“, – įsitikinusi kūrėja.

Kaunietės dažniausiai nori turėti kasdienai tinkančią iš odos pasiūtą kuprinę, į kurią tilptų nešiojamasis kompiuteris, ji būtų juodos arba rudos spalvos ir nešiojama ant abiejų pečių.

„Itin madingos ant pečių nešiojamos portfelio formos kuprinės ir tokios, kurios gali išsilankstyti į rankinę“, – sakė R.Rožanskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.