Mindaugas Bastys paskirtas parlamento vicepirmininku

Seimas antradienį balsavo ir nusprendė socialdemokratą Mindaugą Bastį skirti parlamento vicepirmininku. Už paskyrimą buvo 70 Seimo narių, prieš – 29, o 15 politikų susilaikė.

Seimas antradienį balsavo dėl socialdemokrato M.Basčio skyrimo parlamento vicepirmininku.<br>T.Bauro nuotr.
Seimas antradienį balsavo dėl socialdemokrato M.Basčio skyrimo parlamento vicepirmininku.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Bartkutė, BNS

Dec 13, 2016, 12:49 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:53 PM

Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį ir likusią vadovybę parlamentas išsirinko per pirmąjį posėdį lapkričio viduryje, tačiau viena socialdemokratams numatyta vicepirmininko vieta liko tuščia, kai buvo atmesta partijos lyderio Algirdo Butkevičiaus kandidatūra.

Konservatoriai nepalaikė M.Basčio kandidatūros. R.Juknevičienė teigė, kad nebalsuos dėl jo neskaidrios politinės veiklos.

„Ir ne todėl, kad esame opozicija ir turime taip elgtis. Ne. Mūsų nariai yra balsavę už socialdemokratų ar valstiečių kandidatus į Seimo vadovybės pareigas. Yra kita svarbi priežastis.

Tai kandidato polinkis į neskaidrią užkulisinę politinę veiklą. 2013 metų vasaris. Pirmieji Vyriausybės darbo mėnesiai. Tai buvo buvo itin svarbus metas Lietuvai toliau siekiant energetinės nepriklausomybės. Kaip tik tais metais Rusijoje ir Baltarusijoje buvo apsispręsta gaminti reaktorius Astravo atominei.

Ir kaip tik tuo metu Seimo narys Mindaugas Bastys organizuoja slaptą „Rosatom“ viceprezidento Aleksandro Merteno susitikimą aštuntą valandą vakaro su tuometiniu Seimo pirmininku Vydu Gedvilu.

Iki šiol niekas nežino, apie ką buvo kalbėta, nes susitikimas nebuvo protokoluojamas, neliko jokios atmintinės, nebuvo informuota URM. Šis Mindaugo Basčio veiksmas, nors ir pasiekė viešumą, niekaip nebuvo įvertintas. Niekas nežino, kiek buvo tokių ar panašių susitikimų organizuota, kurie nepakliuvo į viešumo objektyvą. Žinant skaidrumo aplinką Rusijoje, kyla natūralus klausimas, už kiek tokios draugystės, vedant „Rosatom“ vadovus sutemus per Seimo koridorius? Kadangi liko neįvertinta tuomet, todėl įvertinti turime šiandien“, – Seimo posėdžių salėje kalbėjo R.Juknevičienė.

M.Bastį į šias pareigas pasiūlė praėjusią savaitę posėdžiavęs socialdemokratų prezidiumas. A.Butkevičius tuomet teigė, kad po nesėkmingų jam Seimo vadovybės rinkimų nusprendė nebekandidatuoti antrą kartą.

Per pirmą naujojo Seimo posėdį renkant Seimo pirmininko pavaduotojus už A.Butkevičiaus kandidatūrą per slaptą balsavimą buvo 66 politikai, prieš – 53, 14 susilaikė.

Šiuo metu Seimo vicepirmininkais yra „valstiečiai“ Rima Baškienė ir Arvydas Nekrošius, socialdemokratas Gediminas Kirkilas bei konservatorė Irena Degutienė, išrinkti didele balsų persvara.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.