Naujasis krašto apsaugos ministras prisiekęs Seime išvyko į Taliną

Vos spėjęs prisiekti Seime naujasis Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis iš karto kibo į darbus. Iš karto po priesaikos Seime jis išvyko į Taliną, iš ten vyks į Lenkiją. Šioje kelionėje ministras susitiks su kaimyninių šalių gynybos ministrais. Grįžęs į Lietuvą penktadienį ministras iškilmingoje ceremonijoje prie Krašto apsaugos ministerijos oficialiai perims pareigas iš Juozo Oleko.

Naujasis krašto apsaugos ministras Raimondas Karoblis prisiekęs Seime išvyko į Taliną.<br>T.Bauro nuotr.
Naujasis krašto apsaugos ministras Raimondas Karoblis prisiekęs Seime išvyko į Taliną.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2016, 2:33 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:51 PM

Kaip rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime, ministras Raimundas Karoblis gruodžio 13–14 d. lankysis Taline, kur Baltijos šalių gynybos ministrų komiteto formate susitiks su Latvijos ir Estijos kolegomis. Po susitikimo Estijoje krašto apsaugos ministras vyks tiesiai į Lenkiją, kur gruodžio 15 d. dalyvaus trišalės Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados LITPOLUKRBRIG pratybų svečių dienoje, susitiks su Lenkijos gynybos ministru.

Baltijos šalių gynybos ministrų susitikime Taline R. Karoblis su Latvijos gynybos ministru Raimondu Bergmaniu ir Estijos gynybos ministru Margusu Tsahkna pasidalins informacija apie NATO viršūnių susitikimo Varšuvoje sprendimų įgyvendinimą. Ministrai taip pat kalbės apie kitų metų Baltijos šalių bendradarbiavimo gynybos ir saugumo srityje prioritetus, bendradarbiavimo su JAV klausimus ir santykius su Rusija.

Susitikimo pabaigoje ministrai tradiciškai pasirašys ir bendrą susitikimo komunikatą.

Gruodžio 15 d. krašto apsaugos ministras R. Karoblis dalyvaus Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados LITPOLUKRBRIG štabo vertinimo pratybų „Common Challenge 16“ svečių dienoje.

Renginyje, kuris vyks Lenkijos kariuomenės Nowa Deba poligone, planuojamas ir dvišalis Lietuvos krašto apsaugos ministro R. Karoblio susitikimas su Lenkijos gynybos ministru Antoni Macierewicziu.

Naujai paskirtas krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis šias pareigas eis pirmą kartą. Iki šio paskyrimo R. Karoblis ėjo Užsienio reikalų ministerijos viceministro pareigas, taip pat 2010-2015 m. ėjo Lietuvos Respublikos nuolatinio atstovo Europos Sąjungoje pareigas.

R. Karoblis yra apdovanotas valstybiniais apdovanojimais – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi (2003 m.) ir ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro kryžiumi (2014 m.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.