Prezidentė: „Žmogų atranda tos knygos, kurių jam labiausiai reikia“

„Mylėti knygą yra neišmatuojama nauda. Bibliotekos yra simbolis knygos ir tas tarpininkas, kuris mums atneša knygą, kuris moko skaityti ir bendrauti per knygą, su knyga“, – antradienį sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė, atvykusi į Nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką, kurioje buvo užbaigti Bibliotekų metai.

Prezidentė užbaigė Bibliotekų metus.<br>Prezidentūros (R.Dačkaus) nuotr.
Prezidentė užbaigė Bibliotekų metus.<br>Prezidentūros (R.Dačkaus) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2016, 11:14 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:55 PM

Renginyje, į kurį susirinko šalies bibliotekų vadovai, bibliotekininkai ir valstybinių institucijų vadovai, prezidentė įteikė padėkos raštus ir aplankė naujai įkurtą Vaikų literatūros skyrių. Ten ji susitiko su vaikais, kartu įžiebė Kalėdų eglę.

Šalies vadovė sakė, kad Bibliotekų metai buvo papildomo dėmesio bibliotekoms ir pagarbos bibliotekininkų darbui metai. Per šiuos metus visos Lietuvos bibliotekose surengta daugiau nei 1300 renginių.

„Svarbiausia yra ta atmosfera, ta pagarba knygai ir meilė bendravimo tarp žmonių. Šie metai tokią galimybę davė. Biblioteka jau seniai tampa bendruomenių namais, kultūros židiniais.

Tai nuostabi vieta, kurioje galime vystyti ir žinias, ir kultūrą, ir bendravimo galimybes tarp žmonių. Pasiteisino papildomas dėmesys, papildomas finansavimas, papildomas įsitraukimas žmonių, ir aš dėkinga tiems žmonėms, kurie dirba su knyga, nes knyga yra mūsų gyvenime svarbi ir turi tokia likti“, – sakė D.Grybauskaitė.

Ji pabrėžė, koks svarbus yra bibliotekininkų darbas. Taip pat pajuokavo, kad šiemet jai daugiau teko skaityti ne knygas, o oficialius dokumentus ir įvairius dalykinius popierius. Tiesa, neslėpė nemažai knygų gavusi dovanų.

„Man labai daug dovanoja žmonės knygų ir stengiuosi kažkiek iš jų paskaityti. Knygos įvairios – nuo šeimos iki kelionių. Išskirti mėgstamiausios negalėčiau, nes kiekviename gyvenimo etape atsiranda ta vienintelė ypatinga knyga, su kuria augi, bręsti. Knygos žmogų atranda tos, kurių jam reikia. Nežinau, kaip, nes knygų pasaulis yra didžiulis, bet jos žmogų atranda“, – kalbėjo prezidentė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.